Artikeln innehåller reklamlänkar – läs mer här >

Compact living! 12 små matbord för dig med liten yta

Små matbord compact living

Matbordet har en viktig funktion i hemmet. Mycket av vår sociala samvaro utspelar sig där. Men ibland räcker inte platsen till. Här tipsar vi om 12 små matbord som passar för hem med liten yta.
04 juni, 2021

Det är långt ifrån alla som har plats för ett stort välkomnande matbord i hemmet. Bor du i en mindre lägenhet kan det vara svårt att få in ett bord över huvudtaget. Men så länge det finns en liten yta, går det att hitta ett matbord.

Runt eller kvadratiskt bord

Börja med att känna in ditt hem. Var passar det bäst med ett litet bord? Finns det någon naturlig plats eller kan du flytta någon annan möbel för att lösgöra lite yta? Nästa steg är att hitta ett bord som passar både platsen och din stil. Formen på bordet är avgörande. Ett ovalt bord kräver ofta mer plats men både runda och kvadratiska former är lätta att inreda med. Runda bord kan ta lite mer plats men är å andra sida lättare att gå runt och ”gömma” i ett hörn. De upplevs också lite mer intima, under en middag.

12 små matbord

Här är några av våra favoriter. Små matbord som är lätta att inreda med i det lilla hemmet.

Runt bord med metallben, Ellos Home

Det här bordet från Ellos Home är 120 cm i diameter och har en bordsskiva av mörkt betsat trä. Fungerar lika bra i ett hörn som i mitten av rummet. Läs mer och köp här (reklamlänk från Awin.com).

Matbord i ek, MuuBS

Ett gediget matbord i ek som är perfekt för det lilla köket, läs mer och köp här (reklamlänk från Awin.com).

Litet bord till stringhyllan

Har du redan en stringhylla eller letar efter snygg förvaring och matbord i ett? Då är det här stilrena bordet från String perfekt för dig. Läs mer och köp här.

Runt litet bord med mässingsfot, Jotex

Ett underbart runt litet bord i mangoträ och med konformad pelarfot i mässing, från Jotex. Bordet som tillverkas för hand har en diameter på 120 cm, passar perfekt i det lilla hemmet där det även kan ta plats som en inredningsdetalj. Läs mer och köp här (reklamlänk från Awin.com).

Bord i ljust trä, Rowico

Ett enkelt bord från Rowico i skandinavisk design. Bordsskiva i fanér och lätt utställda ben i massiv ek. Läs mer och köp här (reklamlänk från Awin.com).

Litet klaffbord, Ellos Home

Ett litet enkelt klafbord från Ellos Home. Perfekt för ett litet hem då det är enkelt att fälla ihop och flytta på. Läs mer och köp här (reklamlänk från Awin.com).

Runt bord med glasskiva, Jotex

Detta bord från Jotex har svartlaserade träben som toppas med rund glasskiva som mäster 106 cm i diameter - idealiskt för den lilla matplatsen. Läs mer och köp här (reklamlänk från Awin.com).

Vitt runt bord, Ellos Home

Ett litet matbord med lackad bordsskiva från Ellos Home. Ett bord du kan leva med länge då det finns iläggsskiva att köpa till. Läs mer och köp här (reklamlänk från Awin.com).

Bord med brun marmor, Mio

Pelarbord från Mio med rund skiva av brun carraramarmor som mäter 106 cm i diameter, läs mer och köp här (reklamlänk från Apprl).

Bord med fina ben, Bloomingville

Bordet Owen från Bloomingville har två utdragsskivor så det kan enkelt bli större, så det är ett bord som både funkar i den lilla bostaden och i kommande större hem, läs mer och köp här (reklamlänk från Awin.com).

Runt bord med trumpetfot, Ellos home

En snygg trumpetfot i borstad mässingsfinish, från Ellos Home. Den folierade skivan ger en naturtorgen marmorlook. Läs mer och köp här (reklamlänk från Awin.com).

Bord i Massiv ek, &Tradtion

Det här bordet i rökt och oljad ek från &Tradition är 90 cm i diameter, perfekt för det lilla hemmet, läs mer och köp här (reklamlänk från Awin.com).

5 inredningstrender 2021 enligt våra danska favoriter

0:56

Efter reklamen: 5 inredningstrender 2021 – enligt våra danska favoriter

(0:56)

Missa inte

Snygga dukar till runda bord – 11 fina tips

7 fina och smarta compact living-tips för sommarstugan