Artikeln innehåller reklamlänkar – läs mer här >

Compact living! 12 små matbord för dig med liten yta

Små matbord för liten yta

Matbordet har en viktig funktion i hemmet. Mycket av vår sociala samvaro utspelar sig där. Men ibland räcker inte platsen till. Här tipsar vi om 12 små matbord som passar för hem med liten yta.
04 februari, 2020

Det är långt ifrån alla som har plats för ett stort välkomnande matbord i hemmet. Bor du i en mindre lägenhet kan det vara svårt att få in ett bord över huvudtaget. Men så länge det finns en liten yta, går det att hitta ett matbord.

Runt eller kvadratiskt bord

Börja med att känna in ditt hem. Var passar det bäst med ett litet bord? Finns det någon naturlig plats eller kan du flytta någon annan möbel för att lösgöra lite yta? Nästa steg är att hitta ett bord som passar både platsen och din stil. Formen på bordet är avgörande. Ett ovalt bord kräver ofta mer plats men både runda och kvadratiska former är lätta att inreda med. Runda bord kan ta lite mer plats men är å andra sida lättare att gå runt och ”gömma” i ett hörn. De upplevs också lite mer intima, under en middag.

12 små matbord

Här är några av våra favoriter. Små matbord som är lätta att inreda med i det lilla hemmet.

1. Runt bord med marmorlook

Runt marmorbord

Det här bordet från Ellos Home är 110 cm i diameter och har en tålig vattenavvisande yta. Fungerar lika bra i ett hörn som i mitten av rummet. Här kan du köpa det (reklamlänk från Awin.com).

MIljöbild på runt marmorbord

2. Vackert bord i valnöt

Runt matbord i valnöt

Ett gediget matbord i valnöt, formgivet av Komplot Design för Gubi. Nätta ben som gör det enkelt att få plats runt. Här kan du köpa det (reklamlänk från Tradedoubler.com).

Miljöbild på runt matbord i valnöt

3. Litet bord till stringhyllan

Vitt bord till stringhyllan

Har du redan en stringhylla eller letar efter snygg förvaring och matbord i ett? Då är det här stilrena bordet från String perfekt för dig. Här kan du köpa det (reklamlänk från Tradedoubler.com).

4. Runt litet bord med guldfot

Marmorbord med guldben i mitten

Ett underbart runt litet bord i marmor och mässing, från Gubi Design. Varje skiva är unik och bordet passar perfekt i det lilla hemmet där det även kan ta plats som en inredningsdetalj. Här kan du köpa det (reklamlänk från Tradedoubler.com).

5. Bord i vitt trä

Enkelt vitt bord

Ett enkelt bord från Rowico i skandinavisk design. Bordsskiva i fanér och lätt utställda ben i massiv ek. Här kan du köpa det (reklamlänk från Awin.com).

6. Enkelt litet klappbord

Snyggt grönt klappbord

Ett litet enkelt picknickbord i aluminium från Skagerak Denmark. Perfekt för ett litet hem då det är enkelt att fälla ihop och flytta på. Här kan du köpa det (reklamlänk från Tradedoubler.com).

Grönt klappbord

7. Runt bord i grå marmor

Runt bord i grå marmor

Big O är ett underbart bord, designat av Dennis Marquart för Ox Denmarq. Perfekt att ha i vardagsrummet eller det lilla köket. Här kan du köpa det (reklamlänk från Tradedoubler.com).

8. Vitt runt bord med träben

Enkelt vitt bord med träben

Ett litet matbord med lackad bordsskiv från Ellos Home. Ett bord du kan leva med länge då det finns iläggsskiva att köpa till. Här kan du köpa det (reklamlänk från Awin.com).

9. Färgglatt fyrkantigt bord

Snygg grönt bord med röda ben

Ett bord man blir glad av! Parrot från Petite Friture är en fyrkantig färgbomb med sitt snygga röda ben och turkosa bordsskiva. Här kan du köpa det (reklamlänk från Tradedoubler.com).

10. Bord med fina ben

Litet fyrkantigt matbord

Ypsilon 2 är ett gediget bord i björk från Karl Andersson & Söner. Ett litet bord som passar perfekt i det lilla köket. Här kan du köpa det (reklamlänk från Tradedoubler.com).

11. Runt bord med trumpetfot

Svart bord med kopparben

En snygg trumpetfot i borstad mässingsfinish, från Ellos Home. Den folierade skivan ger en naturtorgen marmorlook. Här kan du köpa den (reklamlänk från Awin.com).

Kopparben på svart marmorbord miljöbild

12. Bord av massiv teak

Runt träbord design

Det här bordet i massiv teak från Ellos Home, är verkligen vackert att titta på. Och i ett litet hem bör varje möbel vara ett konstverk, eller hur? Här kan du köpa det (reklamlänk från Awin.com).

Läs mer:

Populäraste inredningen att sälja i andra hand just nu

19 ljuskällor att ersätta julbelysningen med

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE DECORATION: