Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationPåskdekorationerPåskpyssel och DIY

Carina och Erik Bergs husrenovering blir tv – ”Skräckslagna”

12 aug, 2019 
AvEmma Castman
Carina och Erik Bergs liv blir tv-serie. Programmet heter Bergs drömkåk och handlar om parets slitsamma husrenovering i Stockholms skärgård.
Annons

I december förra året gifte sig Carina och Erik Berg – och nu väntar paret barn ihop. Det var på Instagram som Carina först delade med sig av nyheten genom att publicera en bild på sig själv och sin gravidmage, följt av texten:

”Efter en knölig uppförsbacke där vi visst skulle ödmjukas ner på knäna var det till slut en liten som ville hänga kvar. Så tacksam och lycklig att jag bara grinar.”

Nu släpper paret ännu en nyhet – deras liv blir tv-serie.

Programmet heter Bergs drömkåk och handlar om Carina och Eriks nyköpta sommarstuga i Stockholms skärgård. En idyllisk röd stuga med vita knutar – som visade sig vara ett riktigt renoveringsobjekt.

– Helruttna väggar, el som inte funkar, tak som rasar in och en jävla massa svordomar. Men också segrar, glada överraskningar, sjukt mycket skratt och två naiva, men rätt så gulliga drömmare med tummen mitt i hand. Allt det och mycket mer får ni i höst på Kanal 5 då ni kan följa vår resa mot att få färdigt vår drömkåk. Det lär väl ta en sisådär 150 avsnitt! Häng med vetja, skriver Carina om programmet på Instagram.

Annons

Det kommer Bergs drömkåk att handla om

Serien börjar sändas i höst och som tittare får man följa med från det att huset köps till att det är inflyttningsklart. I ett pressmeddelande förklarar Carina och Erik att de antagligen har tagit sig vatten över huvudet i och med att de köpt ett hus ”med hål överallt” – men förhoppningen är ändå att tv-renoveringen ska göra rucklet till det skärgårdshus de länge drömt om.

– Vi är superglada och så klart aningen skräckslagna över hela detta tilltag. Vi är båda två bra på att kasta oss in i projekt, men vi vet knappt hur man håller en hammare. Och nu har vi köpt ett hus med hål överallt. Ett klassiskt vatten-över-huvud-projekt. Det är helt underbart och lite läskigt. Det ska bli så roligt att bjuda in tittarna på den här resan, när huset växer fram. Och med en hel del tur kanske det också blir klart en vacker dag, säger Carina och Erik i ett pressmeddelande.

Foto: Linus Hallsenius/Kanal 5/Dplay

Läs mer:

Annons