Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationPåskdekorationerPåskpyssel och DIY

Designikonen Zandra Rhodes i samarbete med Ikea

04 jun, 2019 
AvDavid Johansson
Dame Zandra Rhodes har över 50 års erfarenhet inom textil- och modebranschen, och ska nu göra exklusiva textilmönster för det svenska möbelföretaget.
Annons

När man tänker på skandinavisk design är det inte de mönster och färgkombinationer brittiska designern Dame Zandra Rhodes är känd för, direkt. Hennes banbrytande, excentriska design som yttrar sig i vågade mönster och färger är faktiskt så långt från den skandinaviska minimalismen man kan komma.

Men när Rhodes och Ikea nu inleder ett samarbete känns det oerhört spännande. Tillsammans vill man utforska ”ett urval av lokala mönster från hela världen och föra in dem i hemkontexten genom säsongerna.” Ikea menar själva att man aldrig trott på idén om det perfekta hemmet, utan att det snarare är så att ett hem är en spegling av personerna som bor där och deras personlighet.

Zandra Rhodes är närmare 80 år och har varit en av de ledande figurerna i Storbritanniens designvärld i fem decennier. Hon inledde sin karriär på The Royal College of Art i London, där hon studerade Printed Textile Design.

– Mönster och färg har alltid varit två uttrycksmedel synonyma med mitt arbete, och mestadels det arbete jag gjort för modebranschen. Vilket underbart tillfälle att återskapa mina designs till produkter för hemmet, och att få göra det med världens ledande möbelföretag, ikoniska Ikea, säger Zandra Rhodes och fortsätter:

Annons

– Jag hoppas kunna bidra med min passion för textilier, prints och färg till en global marknad genom att hämta inspiration från min distinkta stil och kärlek för att resa. Ett spännande äventyr för The House of Zandra Rhodes!

Det är i skrivande stund inte klart exakt vilka produkter Rhodes ska designa åt Ikea, eller när dessa kan tänkas finnas tillgägnliga för allmänheten.

Läs mer:

Annons