Blommor och mönstermix – Ikea släpper fler höstnyheter

12 sep, 2018 
Skotskrutigt, blommönster och mustiga färger. I höst uppmanar Ikea oss att modigt mixa mönster i hemmet för att skapa en lekfull, personlig och mysig oas. Se bilderna på Ikeas oktobernyheter här!
Annons

Hösten är i full gång och inredningsbutikerna är fyllda av säsongens nyheter och trender. Hos Ikea har det blivit dags för ytterligare ett släpp av inredningsnyheter, den här gången går de i ett helt annat stuk.

Oktobernyheterna hos Ikea går tvärtemot höstens stora trend som är en naturnära och harmonisk inredning och uppmuntrar istället till en explosion av mönster, excentriska detaljer och en eklektisk helhet i hemmet.

Blommigt hos Ikea hösten 2018
Blommönster på soffor och kuddar hos Ikea
Fåtöljen Strandmon i blommönster
Annons

Inredningsinspirationen kommer från såväl modevärlden som från svunna tider. Hösten hos Ikea hyllar särskilt mönster som skapar en mysig känsla i hemmet.

Textilier som prydnadskuddar, lakan och möbelklädslar går i storblommiga mönster och mixas gärna med skotskrutiga lampskärmar och kuddar för en ombonad, varm känsla. Storfavoriten sammet är även ett självklart inslag bland textilierna.

Skotskrutig lampskärm hos Ikea hösten 2018
Blommig soffa hos Ikea, hösten 2018
Annons
Skotskrutiga prydnadskuddar från Ikea, hösten 2018
Påslakan i flannel hos Ikea hösten 2018
Mustiga färger hos Ikea hösten 2018
Annons
Blommig sammetskudde från Ikea

Färgerna är långt ifrån de ljusa och naturnära stuket, istället satsar Ikea på mustiga toner, mörka träslag och djupa nyanser av rött, blått och grönt.

Annons

Bland nyheterna finns även extravaganta detaljer som blandas lekfullt i en eklektisk mix. Bland inredningsdetaljerna finns allt från ett papegojpar till runda tavlor med aristokratiska katter.

Tavlor med katter från Ikea
Duka med blommönster – hos Ikea hösten 2018
Annorlunda inredningsdetalj – papegojor hos Ikea
Annons
Mörka färger i inredningen hos Ikea hösten 2018
Blommönstrad filt från Ikea
Skotskrutig lampskärm från Ikea 2018
Annons

De blommiga mönstren syns även på garderobsdörrarna Flornes som passar Pax-garderober. De mörkgrå garderobsdörrarna kan vara ett alternativ för för den som vill ha ett permanent, men samtidigt något mer diskret blommigt inslag i hemmet.

För den som bara vill addera en liten dos av de romantiska blommorna i hemmet, så finns det även blommönster på mindre detaljer som servetter, underlägg och brickor.

Flornes-dörrar till Pax-garderober
Mönstrade garderobsdörrar från Ikea
Annons
Blommönstrad bricka från Ikea

Utöver textilierna och inredningsdetaljerna lanseras även andra bekvämligheter inför höstens och vinterns dagar i hemmet och på jobbet. Bland annat bjuder oktobermånad hos Ikea på en ny soffamilj, nya mattor, förvaring och en serie ergonomiska möbler till kontoret. Möbeljätten släpper även nya lampor samt uppladdningsbara ljuskällor som kan lysa även när strömmen gått.

Annons

Alla nyheter släpps i butik i oktober.

Foto: Ikea

Läs mer:

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons
Innehåller annonslänkar