Spana in Betonggruvans nya hyllsystemet Freja

15 apr, 2020 
AvCecilia von Mentzer
Betonggruvans nya hyllsystem Freja, stylat av Linnéa Salmén
När Betonggruvan släppte nya hyllsystemet Freja fick stylisten Linnéa Salmén uppdraget är styla det. ELLE Decoration fick en pratstund med Betongruvans grundare Josefine Halfwordson och självklart även Linnéa Salméns bästa tips på hur du snyggast stylar din bokhylla. Varsågod!
Annons

Kika in hos kreatören i Vasastan
Kika in hos kreatören i Vasastan

 

Betonggruvan har nyligen lanserat det nya hyllsystemet Freja och till sin hjälp har de låtit stjärnstylisten Linnéa Salmén styla bilderna – och de är verkligen SÅ inspirerande. Vi bad om henne om hennes bästa tips för en snyggt inredd bokhylla.

Så stylar du bokhyllan snyggast – stylisten Linnéa Salméns bästa tips

 1. Vad ska en bokhylla innehålla?

– Jag tycker att en bokhylla känns livfull om man blandar upp böcker med prydnadsföremål, kanske någon tavla och självklart belysning.

2. Vilka är dina bästa inredningstips för en snyggt inredd hylla?

– Jag gillar bokhyllor som både har dold och öppen förvaring, jag plockar fram det fina och det som används ofta. Allt annat bös gömmer jag i korgar eller bakom stängda dörrar.

Nya hyllor mdf Betonggruvan

3. Finns det några no nos?

— Att vända bort bokryggen på böckerna, otroligt jobbigt att hitta rätt? Sen är jag inget fan av färgsorterat eller bokhyllor som ekar tomt. Syftet är ju förvaring, så se till att utnyttja den.

Annons

4. Hur ska man jobba med färger och former?

– Blanda! Några böcker kanske står staplade, andra ligger på hög, jobba i nivåer och blanda upp med saker du gillar. Min egen bokhylla är proppad med semesterfynd, böcker, loppis och belysning. Ett tittskåp jag plockar i och blir glad av!

Hyllsystemet Portal uppdateras med Freja

Hyllsystemet Portal lanserades 2014 och är lite av en Instagram-favorit. Nu får hyllsystemet sin största uppdatering sedan lanseringen i form av hyllsystemet Freja som består av hyllplan, lådhurtsar och skåp i lackad mdf som gör valmöjligheterna ännu större.

Basen i hyllsystemet Portal har sedan starten varit hyllplan och skåp i norrländsk furu som har kunnat målas och anpassas efter behov. Furuhyllplanen kommer finnas kvar att välja bland, men nu lanseras även hyllplan, skåp samt nyheten lådhurts i lackad mdf i vitt, off-white, grått och dansk röd.

Portal utvecklas hela tiden med hjälp av våra kunders feedback och förslag. Att kunna välja färdiglackat är något många efterfrågat. Det känns extra kul att introducera färgen dansk röd i Portal-familjen. Dansk röd har fått sitt namn efter danskarnas otvungna och lekfulla förhållningssätt till färg i hemmet, säger Josefine Halfwordson, grundare och designer, Betonggruvan.

Hyllsystem Freja, 10 975-16 256 kr, här i dansk röd som härlig signalfärg, Betonggruvan.

Stylist Linnea Salmen samarbete med Betonggruvan

Stylist: Linnéa Salmén

Foto: Mikael Lundblad

Läs mer:

Annons