Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationInspiration för balkongen

Bank Hotel öppnar ny cocktailbar med exklusiv interiör

09 maj, 2019 
AvRedaktionen
Fredag 17 maj slår Bank Hotel i Stockholm upp dörrarna till sin nya cocktailbar och terrass Le Hibou. Terrassen har fantastisk utsikt över Stockholms takåsar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Det exklusiva boutiquehotellet Bank Hotel slog upp dörrarna så sent som i augusti förra året. Sedan dess har de fått flera fina utmärkelser och de rankar högt på listorna över Stockholms bästa hotell.

På översta våningsplan, med en utsikt över Djurgården och Nybroviken, öppnar snart deras exklusiva cocktailbar och terrass Le Hibou efter en omfattande renovering.

Slå dig ner på terrassen eller mingla i baren.
Slå dig ner på terrassen eller mingla i baren.

Le Hibou betyder uggla på franska och knyter ann till ugglan i Bank Hotels emblem. Ugglan finns återkommande i byggnadens arkitektur och har så funnits sedan fastigheten användes som bank.

– Le Hibou är resultatet av en vision som vi länge har burit på men som vi avvaktat rätt tillfälle för att färdigställa och presentera. Bank Hotel är Stureplansgruppens vision av ett livsstilshotell där inspiration har hämtats från resor runtom världen, säger Stureplansgruppens VD och huvudägare, Vimal Kovac.

Exklusiv interiör med internationell inspiration

Exklusiv interiör med internationell inspiration.
Exklusiv interiör med internationell inspiration.

Interiören är inspirerad av en exklusiv parisisk våning. Den mjuka färgskalan går i neutrala toner och väggarna är klädda i handgjorda träpaneler. Djupa sittmöbler tillsammans med en unik belysning och taktila material skapar en inbjudande atmosfär.

Annons

Terrassen som löper längs hela rummet har en fantastisk utsikt över Strandvägen och Nybroviken. I baren serveras specialkomponerade cocktails med ett stort urval av alkoholfria drinkar.

Läs mer: Alkoholfria drinkar – tips och recept för att lyckas

Terrassen har en fantastisk utsikt över Strandvägen och Nybroviken.
Terrassen har en fantastisk utsikt över Strandvägen och Nybroviken.

Mat och dryck i toppklass

Hotellet har sedan tidigare en restaurang och två barer. Restaurangen Bonnie’s ligger i den gamla bankhallen och menyn är framtagen med inspiration från Europas kuststäder. Papillon är en elegant bar med sofistikerad och internationell atmosfär. Inredningen är inspirerad av bankdirektörens personliga kontor med marmor, mahogny och heltäckningsmattor. Sophie’s är en all-day lounge där stockholmare och internationella hotellgäster kan mötas för en after work eller senare drink.

Bank Hotel ligger på Arsenalsgatan 6 i Stockholm, mellan Nybroviken och Kungsträdgården. Le Hibou öppnar 17 maj 2019.

Foto: Danger Österlin

Läs mer:

Allt om maten och drycken på Bank Hotel

Bonnie’s på Bank Hotel är Årets Affärskrog

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons