Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Inred med färg i badrummet – fem enkla och inspirerande idéer

08 okt, 2021 
Badrumsinspiration, inred med färg i badrummet
Badrumsinspiration, ja tack! Inspireras av några enkla och stilsäkra sätt att addera uppiggande kulör i badrumsmiljön.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så målar och inreder vi 2022 – 5 stora färgtrenderBrand logo
Så målar och inreder vi 2022 – 5 stora färgtrender

2022 års färgtrender har landat och får mer än gärna agera färginspiration för alla hemmets rum. En framträdande trend är uppiggande färger, framförallt lekfulla pastelltoner i blåa, gröna och lila tappningar. Däremot kan det upplevas svårt att inreda med färgstarka kulörer utan att de dominerar och tar över hemmets befintliga inredningsstil.

Nu tar vi oss an badrummet, en miljö som har förvandlats till en svårslagen oas för avkoppling där ett genomgående lugn ofta står högt på priolistan. Läs vidare för att ta del av fem enkla sätt att addera färg utan att rubba badrummets behagliga känsla.

Annons

Inred med färg i badrummet – fem enkla och inspirerande knep för dig som vill addera kulör:

1. Mixa och matcha

Så inreder du med färg i badrummet, mixa och matcha
Lekfulla pasteller och murriga kulörer är en perfekt match, så även i badrummet. Foto: Montana.

Bortse från pekpinnar och blanda kulörer som du trivs med, gärna i varierade utföranden. Ljusa pasteller gifter sig fint med murriga, mer nedtonade motpoler. Genom att blanda mörkt med ljust får badrummet ett uppiggande, säsongsneutralt lyft som livar upp oavsett säsong.

2. Röd (blå) tråd

Så inreder du med färg i badrummet, röd tråd
Har du en favoritfärg som du vill inreda mer med? Låt den stå i fokus i badrummet! Foto: Hay.

Finns det någon färg, eller någon specifik nyans som du håller extra kärt? Då är det hög tid att låta den kliva fram som badrummets tydliga kontrastfärg. Addera personlig prägel och se till att en kulör genomsyrar flera detaljer. Detaljerna i fråga kan vara stora som små, exempelvis duschdraperi och gosiga tofflor. Enkelt ska det vara!

Annons

3. Personifiera mera

Så inreder du med färg i badrummet, lådfronter
Förnya din befintliga möbel istället för att köpa nytt. Foto: Superfront.

Förvaring kan ofta kännas lite svår att piffa upp och överhuvudtaget integrera bättre i den befintliga inredningsbilden, oberoende rum. Ett bra knep är att gå i upcycling-banor och byta ut någon del av möbeln för en helt ny känsla. Inspireras av Superfronts smarta lösningar med lådfronter och handtag i olika kulör och utförande, perfekt för förvaringen.

4. På detaljnivå

Så inreder du med färg i badrummet, tvålfat
Även badrummets allra minsta detaljer förtjänar uppiggande färg. Foto: Hay.

Glöm inte smådetaljerna i badrummet! Det absolut lättaste sättet att addera färg i badrummet är att låta rummets mindre detaljer, från småförvaring till tvålfat, gå i färgglada skepnader. Detta är extra smart om du vill testa på en färg innan den får ta mer plats både i badrummet och hemmet som helhet.

Annons

5. textilier i fokus

Så inreder du med färg i badrummet, textilier
Färgstarka textilier piggar upp, både i mindre handdukar och stora badlakan. Foto: Midnatt.

Även textilierna är smidiga att byta ut. Utöver dess nödvändiga funktion skapar de en ombonad känsla och numera får både badlakan, handdukar och tvättlappar med fördel stå framme och bli en del av inredningen. Ett tips är att investera i hållbara textilier med en tidlös färgpalett som du sent tröttnar på.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons