Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Artilleriet och Kakan Hermansson lanserar limiterad keramikkollektion

19 jan, 2017 
Allkonstnären och programledaren Karin ”Kakan” Hermansson är just nu aktuell med en egendesignad kollektion keramikkrukor för Artilleriet.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Artilleriets senaste konstsamarbete är signerat Karin ”Kakan” Hermansson och består av en kollektion keramikkrukor.

Läs också: Hyllade Martin Bergström stylar ELLE Decoration Swedish Design Awards

Krukorna i serien Faux marble pots har en bas av vit infärgad stengods som Kakan själv tillverkat. Vissa är helt matta utan glasyr, medan andra är glaserade i unika mönster.

– Keramik kan vara ett väldigt bra språk att prata med. Många har inställningen att konst ska vara så svårtillgängligt som möjligt, men när du kommer till konsthantverk är det en referens som alla har, oavsett klass, kön, ålder eller geografisk härkomst, säger hon.

09. kaka-artilleriet

– Alla har en kopp hemma, eller ett fat. Det är ganska avdramatiserande att just veta att keramik, det är inte så jävla speciellt. Och när man har avdramatiserat den relationen så kan man prata om ämnen som är lite jobbiga, som jag ofta gör.

Annons
03. kakan-artilleriet

Var har du hittat inspiration till kollektionen?

– Jag har jobbat med mönster som estetiska värderingar länge och tycker om hur marmor har en så lång historia och hur det går att leka med det uttrycket. Blandningen av det och keramik är perfekt, säger Kakan.

Berätta om din relation till keramik

– Jag har en master of fine arts från konstfacks keramik och glas och har jobbat med keramik i nästa 20 år. Jag har alltid samlat på keramik, ända sen jag var barn: allt från figuriner till Bo Fajans. Nu samlar jag mest på konsthantverk som mina kompisar och idoler gör. Älskar konsthantverk!

Annons

Hur är det att kombinera olika karriärer som du gör?

– Det är underbart! Jag skulle aldrig palla ha bara ett jobb! Känner mig välsignad! Det går att vara intresserad av hud, feminism, keramik och tusen andra saker samtidigt.

02. kakan-artilleriet
05. kakan-artilleriet
06. kakan-artilleriet
Annons
07. kakan-artilleriet

Krukorna säljs i limiterad upplaga och alla är unika i sitt utförande. 500 kronor per kruka doneras till Rosenlundstödet, en politisk och religiöst obunden ideell organisation som stöttar prostituerade kvinnor i Göteborg.

Foto: Artilleriet

Läs också: Krickelins bästa tips för vardagsporslinet

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons