Arne Jacobsens designhotell uppdateras – se bilderna

02 jun, 2017 
AvAlva Fierro
Världens första designhotell, Radisson Blu Royal Köpenhamn har påbörjat en omfattande ny renovering – med hjälp av prisade danska designers och internationella talanger inom arkitektur.
Annons

År 1960 designade den legendariska danska arkitekten Arne Jacobsen hela ”Royal Hotel”, numera känt som Radisson Blu Royal Hotel. Genom att bygga på arvet, återuppliva några av Arne Jacobsens mindre kända designklassiker och inkludera nya designelement, moderniseras den världsberömda ikonen nu inför framtiden.

Ett handplockat team av prisade danska designers och internationella talanger inom arkitektur har fått sätta ny prägel på 260 rum, lobby, restaurang samt bar och hela mötes-och evenemangsdelen.

Ett rum har dock behållits intakt genom renoveringen; det ikoniska rum 606 på sjätte våningen. Faktum är att rummet bevarats i exakt samma utförande som när det först designades av Arne Jacobsen 1960.

För att undvika störande moment för gästerna kommer moderniseringen av hotellet att ske under 2017/2018 vilket låter gästerna fortsätta njuta av hotellet också under själva förnyelseprocessen.

Annons

– Vi är mycket stolta över vårt arv och ett unikt upprätthållande av design kantas av allt vi gör. Renoveringen är inspirerad av Arnes Jacobsens sätt att tillämpa design, med en perfekt kombination av funktion och sofistikation. Vi har siktet inställt på att återskapa en designpräglad gästupplevelse i världsklass som i varje bit är lika ikonisk som sitt original, säger Tom Flanagan, Area Vice President Nordics of the Rezidor Hotel Group i ett pressmeddelande.

Annons
Innehåller annonslänkar