Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationInspiration för balkongenSe ELLE Hemma hos

Nya modeaccessoarer från Skultuna

07 apr, 2016 
AvSara Ångström Burling
Ljusstakar, krukor och andra hemaccessoarer i skinande mässing från anrika designföretaget Skultuna finns i många svenska hem. Men Skultuna gör även modeaccessoarer och nu utökas kollektionen med smyckesdesignern Kajsa Avila i spetsen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Det anrika företaget Skultuna grundades 1607 av Karl IX och är världens äldsta, aktiva mässingsbruk. Sedan starten har de – med sin tidlösa design – både designat för hem och mode.

Nu är det aktuella med två kollektioner i sin omtyckta modeaccessoarkollektion som de tagit fram tillsammans med smyckesdesignern Kajsa Avila. Kollektionerna Dots Collection och Flower Collection består av stela armringar med handmåld emalj och 18 karats guldplädering i lekfulla mönster – men med en Skultuna-anda.

– Utifrån tidlösa mönster med den klassiska runda pricken, har jag inspirerats av den mångfald av tolkningar som finns kring denna ikoniska form och designat tre mönster av ojämna, olika, handritade former”, säger designern Kajsa Avila om Dots Collection.

Om Flower Collection säger Kajsa:

– Med utgångspunkt i tiden kring Skultunas första sekel, 1600-1700-talet, inspirerades jag av det ornamentala dekorerade formspråket, men även av 1970-talets modetrend ´boheme de luxe´”.

Kollektionerna lanseras senare i vår i Skultunas butiker och på skultuna.com.

Se bilder från de nya kollektionerna nedan.

Skultuna Flower Collection

Annons