Älskar du rosé? Då måste du testa frosé!

Älskar du rosé? Då måste du testa frosé!

Frosé står alltså för ”frozen” och ”rosé” och är sommarens hetaste drink. Dessutom är frosé den perfekta törstsläckaren under varma sommardagar.
17 juni, 2016
3 ROSA SOMMARDRINKAR
2:12

Efter reklamen: 3 ROSA SOMMARDRINKAR

(2:12)

Slå på ljud

*Lillet Spritz med grapefrukt*

3 cl Lillet Rosé (Går även bra med blanc)

2 cl Persikolikör eller persikosaft

2 cl Limejuice

1 cl Sockerlag

Toppa med grapefruktsoda.

Häll Lillet, persikolikör, lime och sockerlag i ett vinglas, fyll på med is & toppa med sodan. Rör runt. Dekorera med en skiva grape & mynta.

*Hallondrink med gin*

3 cl gin

1 cl Torr Vermout (Kan uteslutas)

2 cl Citronjuice

2 cl sockerlag

2 cl hallonpuré eller ett par mosade hallon.

Äggvita eller kikärtspad för vegansk variant.

Pastis

Häll alla ingredienser i en shaker med is, skaka, sila & häll upp i ett cocktailglas!

*Rabarber-mojito*

5 cl ljus rom

3 cl limejuice

3 cl rabarbersaft koncentrat eller sockerlag med rabarber

Häll allt i ett högt glas, fyll upp med is och rör om. Dekorera med rabarber & mynta.

Spraya pastis över drinken för en härlig lakritston, gifter sig fint med hallonen.

Rosévinsäsongen är i full gång, men när temperaturen börjar stiga ytterligare är det dags att byta ut den kylda vätskan mot roséets frysta kusin – frosén.

Läs också: 6 somriga drinkar att göra med rosévin

Frosé

Receptet är beräknat för 4 personer

Du behöver:

  • En flaska rosévin, gärna torrt
  • 6 msk sockerlag
  • 6 msk citronsaft
  • Citronskal, för garnering
  • En skvätt Campari

Gör så här:

1. Frys rosévinet i en isbricka, så att du får kuber.

2. Mixa rosékuberna med sockerlag och citronjuice till en slät konsistens. Hyvla av en bit skal, gärna i spiralform. Du kan använda en vanlig potatisskalare eller osthyvel.

3. Häll upp frosén i glasen, garnera med en bit av citronskalet, skvätt över Campari och servera!

Foto: W & P Design

Läs också: Mojitoglass på pinne – i bara 3 enkla steg