Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Älskar du rosé? Då måste du testa frosé!

17 jun, 2016 
Frosé står alltså för ”frozen” och ”rosé” och är sommarens hetaste drink. Dessutom är frosé den perfekta törstsläckaren under varma sommardagar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
3 ROSA SOMMARDRINKARBrand logo
3 ROSA SOMMARDRINKAR
*Lillet Spritz med grapefrukt*3 cl Lillet Rosé (Går även bra med blanc)2 cl Persikolikör eller persikosaft2 cl Limejuice1 cl SockerlagToppa med grapefruktsoda.Häll Lillet, persikolikör, lime och sockerlag i ett vinglas, fyll på med is & toppa med sodan. Rör runt. Dekorera med en skiva grape & mynta.*Hallondrink med gin*3 cl gin1 cl Torr Vermout (Kan uteslutas)2 cl Citronjuice2 cl sockerlag2 cl hallonpuré eller ett par mosade hallon.Äggvita eller kikärtspad för vegansk variant.PastisHäll alla ingredienser i en shaker med is, skaka, sila & häll upp i ett cocktailglas!*Rabarber-mojito*5 cl ljus rom3 cl limejuice3 cl rabarbersaft koncentrat eller sockerlag med rabarberHäll allt i ett högt glas, fyll upp med is och rör om. Dekorera med rabarber & mynta.Spraya pastis över drinken för en härlig lakritston, gifter sig fint med hallonen.

Rosévinsäsongen är i full gång, men när temperaturen börjar stiga ytterligare är det dags att byta ut den kylda vätskan mot roséets frysta kusin – frosén.

Läs också: 6 somriga drinkar att göra med rosévin

frose

Frosé

Receptet är beräknat för 4 personer

Du behöver:

  • En flaska rosévin, gärna torrt
  • 6 msk sockerlag
  • 6 msk citronsaft
  • Citronskal, för garnering
  • En skvätt Campari

Gör så här:

1. Frys rosévinet i en isbricka, så att du får kuber.

2. Mixa rosékuberna med sockerlag och citronjuice till en slät konsistens. Hyvla av en bit skal, gärna i spiralform. Du kan använda en vanlig potatisskalare eller osthyvel.

3. Häll upp frosén i glasen, garnera med en bit av citronskalet, skvätt över Campari och servera!

Foto: W & P Design

Läs också: Mojitoglass på pinne – i bara 3 enkla steg

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons