Alessi gör högtflygande design för Delta Airlines

Italienska designvarumärket Alessi har gjort en unik kollektion serveringsdelar för flygbolaget Delta Airlines. Designarbetet är det första i så stor omfattning mellan ett designmärke och ett flygbolag.
26 april, 2017

Kollektionen One-of-a-kind är sammansatt av Alessi-produkter som designats av Patricia Urquiola, Stefano Giovannoni, Campana Brothers, Miriam Mirri, Kristiina Lassus och Ronan & Erwan Bouroullec. Serveringsdelarna kommer finnas tillgängliga i Delta Airlines premiumkabiner.

– Vi på Alessi har arbetat tillsammans med några av våra mest välrenommerade internationella designers för att skapa en så innovativ och avancerad kollektion som möjligt, säger Alberto Alessi, ägare av Alessi.

Flygplansbricka á la Alessi, Bestickset, design av Stefano Giovanni, porslin, design av Ronan & Erwan Bouroullec. Foto: Buzz

Kollektionen One-of-a-kind består av kristallglas, porslin, serveringsfat i rostfritt stål, bestick och tillbehör som brickor och salt- och pepparkvarnar. Den är del av amerikanska Delta Airlines satsning att förbättra kundupplevelsen ombord och finns tillgänglig från och med april 2017.

– Designarbetet med Alessi är ytterligare en del av vår satsning att skapa en kulinarisk kundupplevelse, där vistelsen och matupplevelsen ombord kommer att höjas till en ny nivå, säger Allison Ausband, vice VD på Delta In-flight Service.

Alessi för Delta Airlines. Tekanna och bricka i stål, design av Kristiina Lassus, porslinsdelar i vitt, design av Stefano Giovanni Foto: Buzz

One-of-a-kind, kollektionen med design av Patricia Urquiola, Stefano Giovannoni, Campana Brothers, Miriam Mirri, Kristiina Lassus samt Ronan & Erwan Bouroulle. Foto: Buzz

Tekanna och bricka, design Kristiina Lassus.
Servisdelar i vitt, design Stefano Giovanni. Foto: Buzz