Åk på loppisutflykt - 7 guldkorn väl värda ett besök!

21 mar, 2018 
AvMarie Blomgren
Tips på loppis i sommar.
Helgnöje: Dra ihop ett gäng vänner, rensa bakluckan och gör en mini-roadtrip till någon av landets alla mysiga loppisar och antikaffärer i vår!
Annons

Våren närmar sig med stormsteg – likaså gör alla härliga helgutflykter och spontana äventyr. Picknicks och skogsturer i all ära, men varför inte kombinera utflykten med lite shopping och inspiration? Gör en roadtrip till loppisen eller antikaffären i vår!

Men kom ihåg: Ju mer du fyndar desto mer plats behöver du i bilen. Se till att bilen har såväl utrymme som möjlighet att förvara loppisfynd. Om du inte äger en bil kan leasing vara ett smidigt alternativ!

Kia cee’d Sportswagon.

Leasingtips – Kia cee’d Sportswagon! Bagageutrymmet i Kia cee’d Sportswagon är ett av de mest generösa i klassen. Baksätet delas 60/40 eller så kan du vika ned båda sätena för att få ett plant lastutrymme och ett bagageutrymme på 1 642 liter. Det finns dessutom tillbehör som hjälper dig att förvara och säkra dina föremål, till exempel praktiska krokar och nät, sidofack samt förvaringslådor.

Annons

7 härliga loppisar och antikaffärer att besöka i vår och sommar:

1. Vårmarknad, Stockholm

I slutet av april fylls Täby torg med ett smörgåsbord av prylar från diverse småföretag, designers, hantverkare och privatpersoner. Här kan du hitta vackra föremål från förr, unika alster av designers och hantverkare men också en massa smått och gott för dig med gröna fingrar. På marknaden hittar du bland annat frön, späda plantor samt närproducerade och ekologiska godsaker från växtriket. Alltsammans i en miljö som fullkomligt sprudlar av vårtecken!

Var? Täby, Stockholm.
När? Lördag 28 april.

2. Fint o Fult, Fårösund

På sommaren öppnar Fint o Fult upp sin vintagebutik ute i Bunge på norra Gotland. Butiken har blivit ett kärt stopp för förbiresande med en passion för vintage och inredning – här hittar du nämligen personliga och udda prylar till ditt hem och noga utvalda vintageföremål med historia. Namnet till trots, på Fint o Fult är de mesta väldigt fint!

Var? Fårösund.
När? Butiken har öppet under sommarmånaderna.

Loppis i Fårösund.

3. Eufemia Nött & Nytt, Öland

Upplev gammalt och nytt i genuin öländsk gårdsmiljö. I antikaffären Nött och Nytt hittar du massvis med prylar men också gamla och nya möbler. Ett måste för den inredningstokige nostalgikern!

Annons

Var? Rönnerum, Öland.
När? Öppnar 30 mars.

4. Lata Pigan, Enköping

Ta vägarna förbi vintagepärlan Lata pigan! Här väntar hela 400 kvadratmeter utvalt vintage med allt från möbler, lampor, mattor till porslin, tyger och kläder från hela 1900-talet. Har du en förkärlek för vintage kommer du garanterat att trivas som fisken i vattnet här!

Var? Enköping.
När? Butiken öppnar någon gång i april.

Bilen Kia cee’d Sportswagon.
Kia cee’d Sportswagon får kombinationen rymd, mångsidighet och snygg design att verka självklar. Elegant taklinje, skulpterad front och stilrena LED-ljus framhäver den sportiga designen.

5. Linne & lump

Mitt emellan Stockholm och Göteborg hittar du 500 kvadratmeter retro och inredning. Fynda möbler i teak, lampor, speglar, textilier, bord, stolar och tavlor. Passa även på att ta del av butikens stora utbud av danska möbler från 50-, 60- och 70-tal. Fyndsäkert och retrovänligt!

Annons

Var? Laxå.
När? Onsdag till fredag – 10:00-18:00, Lördag & söndag – 10:00-15:00.

6. Vita rum, Nyköping

På Vita rum i Nyköping trivs du som intresserar dig för design, mode och inredningsdetaljer i romantisk stil. På plats hittar du nämligen ett stort sortiment av lantlig inredning, antika möbler, porslin, hantverk och smycken.

Var? Nyköping.
När? Tis-fre 10-17, lör 10-14.

Vita rum i Nyköping.

7. Clemens Antik, Lund

I centrala Lund hittar du Clemens Antik – en genuin antikaffär för alla smaker. I affären hittar du massvis med antikviteter, designföremål, asiatiskt konsthanverk, udda föremål och gamla möbler från välkända formgivare. Har du dessutom ett särskilt intresse för lampor har du definitivt kommit rätt – här hittar du ett stort utbud av lampor från framförallt 70-talet.

Var? Lund.
När? Tis-fre 14-18, lör 10-14.

Inne i Kias bil
För att på ett bekvämt sätt vägledas fram till din destination kan du välja Kias senaste, heltäckande navigationssystem med 7″ pekskärm och 7 års fria kartuppdateringar i samband med service. Displayen visar även vy från backkameran som hjälper dig att parkera manuellt.

Läs mer:

Annons
Innehåller annonslänkar