Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Airbnb lanserar ny tjänst – boka lyxhem världen över

26 jun, 2019 
Exklusiva slott, hus och herrgårdar – eller till och med en privat ö? Den nya tjänsten Airbnb Luxe erbjuder lyxhem världen över för den som vill unna sig en semester med extra allt.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

På Airbnb finns något för de flesta – från en extrasäng eller ett rum till centrala lägenheter och mysiga boutiquehotell. Nu lanseras ett nytt segment för den som gillar att semestra med guldkant, nämligen Airbnb Luxe.

Airbnbs nya tjänst syftar till att göra unika, skräddarsydda resor enklare att boka. På sajten finns fler än 2 000 utvalda hem runtom i världen som valts ut baserat på en checklista med 300 kriterier för att hålla hög standard.

– Vi besöker hemmen och tittar på allt från sängklädernas kvalitet till vattentrycket i duschen, säger Eshan Ponnadurai, global marknadschef för Airbnbs lyxsegment till Architectural Digest.

Estoublon slott i södra Frankrike på Airbnb Luxe
Slott i södra Frankrike med tio sovrum. Se fler bilder här.

Lyxhem över hela världen

När man bokar via Airbnb Luxe får man som resenär dessutom tillgång till resedesigners som bidrar med lokalkännedom, kan arrangera utflykter och aktiviteter samt fungera som support dygnet runt. Resan blir skräddarsydd helt efter resenärens behov.

Annons

Flertalet av de unika boendena kan för många bli resmål i sig själva. De lyxiga destinationerna finns i såväl Karibien, Europa och Afrika som i Asien, Australien och Amerika. Det finns moderna hem med spännande arkitektur i USA och på Nya Zeeland, vackra slott i Frankrike, pampiga villor med enorma trädgårdar i Italien samt drömlika boenden med pool och havsutsikt.

Lyxigt boende med fem rum nära Kensington Palace i London, som kan bokas via Airbnb Luxe
Lyxigt boende med fem rum nära Kensington Palace i London. Se fler bilder här.

Men smakar det så kostar det också. Många av hemmen ligger ute för 2 000 dollar per natt, motsvarande drygt 18 000 svenska kronor.

Det dyraste boendet på Airbnb Luxe är en privat ö i Franska Polynesien med plats för upp till 52 gäster. Kostnaden för en vecka i det lyxiga paradiset ligger på cirka en miljon dollar, motsvarande drygt nio miljoner svenska kronor.

Privata ön Nukutepipi i Franska polynesian går att boka via Airbnb luxe
Privata ön Nukutepipi i Franska Polynesien. Ser fler bilder här.

Under året ska fler lyxhem adderas till bokningssajten, vilket gör att man inte nödvändigtvis måste resa långt för att lyxa till det. Fler exklusiva hem lanseras inom kort i bland andra storstäderna Milano och Paris.

Se alla boenden och resmål på Airbnb Luxe här.

Foto: Airbnb

Läs mer:

Världens 6 bästa resorter – från öliv till safarilyx

Här är Europas vackraste strand – och 9 andra guldkorn

Lyxigare variant av camping – 7 glampingplatser i Sverige 

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons