Artikeln innehåller reklamlänkar

9 vackra uppläggningsfat som kröner din dukning

9 vackra uppläggningsfat som kröner din dukning

Vilken mat som helst känns lyxigare och vilken dukning som helst blir vackrare med ett härligt uppläggningsfat. Hitta din favorit bland de 9 vi tipsar om.
04 januari, 2019

Januari kan vara en fattig månad, men även om du väljer att äta mindre lyxig och påkostad mat kan du göra middagen till en fest för ögat om du har ett vackert uppläggningsfat eller en härlig skål. Då kan budgetfavoriter som pasta pesto och carbonara bli rena rama praktmiddagarna. Pengarna du lägger på fatet har du snart tjänat in på den prisvärda maten du lägger på det. Så köp en rejäl bit parmesan och bjud in släkt och vänner på en sådan där härlig pastamiddag med musik, skratt och rödvin. Och pasta såklart.

Omaggio, Kähler

Snyggt och grafiskt randigt serveringsfat med kant. Perfekt för sallad eller en pastarätt. Går också bra att använda som fruktfat. Läs mer och köp fatet här (länk till butik).

Fat från Bitz

Stort serveringsfat från Bitz med en matt utsida och vacker glasyr på insidan. Passar såväl till pasta, som till sallad och, som du ser, ostron. Läs mer och köp fatet här (länk till butik).

Hortensie, Marimekko

Skål som rymmer 1,5 liter och är dekorerad med hortensiamönster signerat Carina Seth-Andersson. Läs mer och köp skålen här (länk till butik).

Sandrine, Bloomingville

Det stora serveringsfatet är rustikt och perfekt för pastamiddagen eller för en rejäl laddning tapas. Läs mer och köp fatet här (länk till butik).

Daisy, Pottery Jo

Tänk dig en lyxig pastarätt med skaldjur som serveras ur den här vackert gröna serveringsskålen med dekor runt kanten från Pottery Jo. Kan en fredagskväll bli bättre? Läs mer och köp skålen här (länk till butik).

Stockholm Horizon, Stelton

Denna skål är lika vacker som serveringsskål som fruktfat och är designad av Prins Carl-Philip Bernadotte och Oscar Kylberg. Skålen har en utsida i blankt aluminium och en emaljerad insida. Läs mer och köp skålen här (länk till butik).

Raw, Aida

Skapa en rustik känsla genom att duka med en rejäl serveringsskål i stengods. Fyll den med din bästa pasta bolognese. Läs mer och köp skålen här (länk till butik).

Tako bowl, Indiska

Färgsprakande terrakottafat med ett orientaliskt mönster målat på insidan. Vackrare bärare av din sallad får du leta efter. Läs mer och köp fatet här (länk till butik).

Tub, DBKD

En stor och rustik keramikskål som kan ta hand om även de mest såsiga pastarätterna alternativt tjänstgöra som salladsskål eller som förvaring för alla dina kronärtskockor. Läs mer och köp skålen här (länk till butik).

 

Läs mer:

10 tallrikar som sätter färg på din dukning

Så skapar du en stilren festdukning