Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

9 trendiga sovrum att inspireras av

13 okt, 2017 
AvSanna Rossäng
Låt inte ditt sovrum bara vara en plats för att sova – gör det till en plats för att hämta inspiration, kreativitet och ett rum som skapar glädje i vardagen. Här är 9 sovrum vi inte kan se oss mätta på just nu!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

1. Ombonat och harmoniskt grönt

Sovrum i svarta och gråa toner
Syns i: ”Kika in i inredningsfotografens trendsäkra villa”. Foto: Ragnar Omarssón, styling: Pella Hedeby.

Genom att bygga garderoberna runt sängen skapas en praktisk och mysig alkov. En platsbyggd hylla agerar avlastningsyta för böcker och belysning. Till detta har vägg, garderob och hylla målats i samma mossgröna nyans som ger rummet en harmoniskt känsla. Enkelt, snygg och praktiskt!

2. Vintagelyx!

Sparsmakat sovrum med vintagedetaljer
Syns i: ”Magisk drömlägenhet med personlig inredning och stilsäker inredning”. Foto: Marcus Lawett, styling: Karolina Vertus.

En vacker mix av inslag från Marocko, vintage och avskalat skandinaviskt i kombination med inredningsdetaljer som är rena konstverk i sig skapar ett helt personligt och intresseväckande rum. Satsa på att ge detaljerna utrymme och låt de tala för sig själv. Genom att inreda med vackra solitärer skapas en vacker dynamik av helheten.

Annons

3. Vitt med utvalda detaljer

Vitmålat sovrum med tavelvägg
Syns i: ”Magisk sekelskifteslägenhet – med en mysig matplats”. Foto: Anna Malmberg, styling: Mari Strenghielm.

Satsa på en enkel, vit bas och komplettera med väl utvalda detaljer. En personlig tavelvägg, färg på textiler och vacker belysning – svårare än så behöver det inte vara. Att välja en generös matta vid sängkanten bidrar med hotellkänsla i personlig tappning.

4. Mjuk minimalism

Minimalistiskt inrett sovrum i svarta och vita toner
Syns i: ”Mjuk minimalism i stylisten Pella Hedebys snygga hem”. Foto: Kristofer Johnsson, styling: Pella Hedeby.

Pella Hedebys fantastiska sovrum är mjuk minimalism personifierad. Här genomsyras rummet av en harmonisk och naturnära färgskala som kompletteras med råa, svarta detaljer, vackra material som linne, skirt bomull och trä.

Annons

5. Vackra färgkombinationer och ljuvliga mönster

Sovrum med sänggavel prydd med blommor
Syns i ”Fantastiska färgval och ljuvliga mönster i Milano”. Foto: Helenio Barbetta/Living Inside.

En platsbyggd garderob i kombination med en mönstrad tapet skapar ett rum i rummet. Våga inreda med mönster på mönster och starka färger. Tona ner med ett enkelt överkast och ljusa träslag.

6. Rost och rosa

Sovrum i pastelliga toner som möter jordnära nyanser
Syns i: ”Rosa och rost i perfekt kombination på Manhattan”. Foto:Birgitta Wolfgang, styling: Pernille Vest.

Den trendiga färgkombinationen rost och rosa gör sig vackert i hemmets alla rum – framför allt i sovrummet. Komplettera den trendiga kombinationen med kalla toner i blått och grått.

Annons

7. Nordiskt bohemiskt

Nordiskt inrett sovrum med gråa toner och lätta nyanser av färg
Syns i: ”Nordiskt och bohemiskt hemma hos grundarna av Tine K Home”. Foto: Peter Kragballe, styling:Camilla Tange Peylecke .

Inred sovrummet med materialen i fokus. Kombinera strukturer på sänggavel, sängkläder, kuddar och överkast för en vacker dynamik och härlig helhetskänsla. Komplettera med en grön växt och mysbelysning för ett harmoniskt sovrum.

8. Tapet i fokus

Blommönstrad tapet
Syns i: ”Säker stilmix med vintage, moderna inslag och ett drömmigt sovrum”. Foto: Andrea Papini, styling: Alexandra Edholm.

När tapeten vår vara huvudnumret i ett sovrum behövs det inte så mycket mer. En enkel bäddning, en låg bokhylla (som även agerar sängbord) samt väl utvalda detaljer på väggen skapar ett drömmigt sovrum utöver det vanliga.

Annons

9. Personlig stilmix

Sovrum med konst och vintagedetaljer
Syns i: ”Sekelskiftesdröm med utvald design”. Foto: Andrea Papini, styling: Alexandra Ydholm.

Placera ett stort konstverk över sängen för att ge rummet ett ordentligt statement. Plocka upp färger ur tavlan och låt det komma igen i resten av inredningen. I detta rum löper de blågrå tonerna vidare i snygg kontrast med det svarta. Komplettera med personliga detaljer för det perfekta sovrummet.

Läs mer:

9 enkla sätt att skapa en lyxig semesterkänsla hemma

Så inreder du sovrummet för bättre sömn

7 fina compact living-lösningar för ett litet sovrum

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons