Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationInspiration för balkongenSe ELLE Hemma hos

9 snygga (och sköna) ekologiska påslakan

12 feb, 2020 
ekologiska påslakan
Bädda sängen mjukt och skönt – och ekologiskt! Utbudet av ekologiska sängkläder har aldrig varit större än vad det är nu. Vi listar nio ekologiska påslakan som är bra val i sovrummet.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Att välja ekologiskt i hemmet har blivit en självklarhet för många, särskilt i sovrummet, där textilierna ligger tätt intill huden. Tacksamt nog har utbudet av ekologiska hemtextilier och sängkläder ökat och i dag finns det något för alla smaker, stilar och plånböcker.

Här har vi valt ut nio snygga alternativ i olika stilar för dig som är på jakt efter ett ekologiskt, mjukt och skönt påslakan.

1. Blekrosa påslakan, Midnatt

Påslakan i ekologisk bomull från svenska Midnatt. Här i den blekrosa färgen Wilted, finns även i brunt, blågrått, greige och i en dämpad röd ton. Finns för både enkel- och dubbeltäcken.

2. Ekologisk bomullspåslakan, H&M Home

H&M Home ekologiskt påslakanset

Påslakanset i tätvävd, ekologisk bomull som är tvättat för att kännas mjukt mot huden. Här i antracitgrått, finns i flera olika färger. Setet finns med dubbeltäcke och två örngott, alternativt enkeltäcke med ett örngott. ANNONS Finns att köpa här.

Annons

3. Påslakan i lyocell, Hit the Hay

Lent och mjukt påslakanset från svenska Hit the hay i miljövänlig samt skön och sval lyocell. Stilren knappstängning på såväl örngott som påslakan. Här i vitt, finns även i klassiskt grått och en sandfärgad beige nyans. Finns att köpa här.

4. Stilrent påslakan, Mille Notti

Singolo från Mille Notti

Klassiskt, krispigt vitt med en stilren rand. Påslakanet Singolo från Mille Notti finns i vitt med rand i antingen ljusgrått, sandfärgat eller mörkgrått. Påslakanet är gjort i ekologisk, kammad bomullspercale. ANNONS Finns att köpa här.

5. Ekologiskt påslakan, Himla

Himlas påslakan Hope i ekologisk, tvättad bomullspercale i den varmgula färgen Amber. Sängkläderna känns krispiga, lätta och svala mot huden. Finns för både enkel och dubbelsäng samt i flera olika färger.

Annons

6. Ekologiskt påslakanset, Hemtex

Mjukt påslakanset med påslakan för enkeltäcke och ett örngott i tvättad, Öko-Tex-certifierad ekologisk bomull. Det här påslakansetet finns i en mängd olika färger, här ovan i den fina gröna färgen Löv. ANNONS Finns att köpa här.

7. Ekologiskt påslakanset, Alva Linen

Ekologiskt påslakanset, här i den vackra blå färgen North Sea Blue. Finns för både enkel- och dubbeltäcke med tillhörande örngott med stilren vinge runt. Gjord i ekologisk och GOTS-certifierad bomull, från Alva linen. Finns att köpa här.

8. Påslakanset i ekologisk bomull, Read The Label

Mjukt och lent påslakanset i ekologisk och Fairtrade-certifierad bomull med lyster, från Read The Label. Finns för både enkel- och dubbeltäcke, inklusive två örngott i båda set. Påslakan och örngott har en minimalistisk, stilren design med en nätt söm. Finns att köpa här.

9. Bäddset i ekologisk bomull, Granit

Bäddset i ekologisk bomull från Granit, certifierat enligt GOTS och Öko-Tex-standard. Här ovan i den gyllenbruna färgen Clay, finns även i grått, ljust sandfärgat och mörkbrunt. ANNONS Finns att köpa här.

Läs mer:

11 enkla knep som gör sovrummets inredning lyxigare

12 överkast som ger hotellkänsla till sovrummet

Uppdatera sovrummet – 11 snygga sängbord i butik

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons