Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationInspiration för balkongenSe ELLE Hemma hos

9 snygga designlampor du kan fynda nu

03 mar, 2020 
Älskar du också snygg belysning lika mycket som vi? Lampor ger inte bara ljus, utan blir också inredningsdetaljer i sig. Vi listar nio designlampor du kan fynda på rea just nu!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

1. Nessino bordslampa, Artemide

Nessino bordslampa

Bordslampan Nessino designades av Giancarlo Mattioli och Gruppo Architetti Urbanisti Città Nuova för Artemide år 2003, baserad på lampan Nesso från 1967 som finns utställd på MoMa i New York. Den har blivit en populär designlampa tack vare kombinationen av det lekfulla uttrycket och den stilrena, runda formen. Lampan finns i både vitt och orange och ger ett varmt ljus i hemmet. ANNONS Här kan du köpa den.

2. Gatto piccolo, Flos

gatto piccolo från flos

Gatto Piccolo är den mindre varianten av den älskade lampan som formgavs av Achille och Pier Castiglioni år 1960. Lampan har ett kokongliknande material som bidrar till ett mjukt, varmt ljus samt omsluter stålstrukturen som ger lampan dess karakteristiska form. ANNONS Här kan du köpa den.

Annons

3. Gräshoppa, Gubi

gräshoppa från gubi

Gräshoppan designades av Greta M. Grossman år 1947 och har sedan dess blivit en älskad designklassiker. Här är den i form av golvlampa, med sitt karakteristiskt bakåtlutade stativ på tre nätta fötter. Lampan finns i flera olika färger. ANNONS Här kan du köpa den.

4. Arco, Flos

Arco golvlampa från Flos

Golvlampan Arco är även den från Flos och designades av Achille och Pier Castiglioni år 1962. Inspirationen till designklassikern kom från gatlyktor och en tanke om att skapa en lampa som var mobil. ANNONS Här kan du köpa den.

Annons

5. Kizu, New Works

Kizu från New Works

Stilfulla och skulpturala lampan Kizu designades av Lars Tornøe för New Works år 2015 och har blivit en modern designfavorit i många hem. Lampan har en halvmåneformad skärm och en cylinderformad bas i antingen vit eller svart marmor och ger ett mjukt, stämningsfullt ljus. ANNONS Här kan du köpa den.

6. Star 1, Örsjö Belysning

Star 1 från Örsjö Belysning

Den här stilrena tak- och vägglampan formgavs av Jonas Bohlin för Örsjö Belysning. Den gör sig utmärkt där man behöver lite mer ljus i hemmet, oavsett om det är ovanför köksbänken eller sängbordet. Lampan är gjord i mässing och koppar och finns i fem olika utföranden. ANNONS Här kan du köpa den.

Annons

7. Model 2065, Astep

model 2065 från astep

Den stilfulla taklampan Model 2056 formgavs redan år 1950 av Gino Sarfatti. Lampan har fem LED-ljuskällor som ger ett fint ljus. Den enkla siluetten gör den till en tidlös och minimalistisk favorit i vilket rum som helst. ANNONS Här kan du köpa den.

8. Night owl, Fritz Hansen

Night Owl från Fritz Hansen

Night Owl designades av Nicholai Wiig Hansen år 2016 och har redan hunnit bli en populär designlampa. Bordslampan ger ett varmt sken nedåt och finns i fyra olika tappningar, här med en oval skärm i vitt och en konformad bas i ljus ask. ANNONS Här kan du köpa den.

Annons

9. IC Lights Ceiling/Wall 1, Flos

IC lights vägglampa från Flos

Stilrent på väggen med IC Lights vägglampa som designats av Michael Anastassiades. Lampan har en glaskupol i opalglas och armatur i antingen mässing, krom eller svart utförande. Ha den som solitär i taket eller kombinera två lampor för ytterligare ljus i exempelvis hallen eller sovrummet. ANNONS Här kan du köpa den.

Läs mer:

15 populära taklampor som finns i butik just nu

15 snygga golvlampor till hemmets alla rum

11 fina bordslampor – som står sig år efter år

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons