8 smarta compact living-knep för den lilla hallen

Bor du litet och känns rummen hemma ibland trånga? Inspireras av compact living-konceptet för att optimera ytan i alla rum. Här är våra bästa tips för den lilla hallen.
26 oktober, 2017

Ett kvadratsmart boende behöver inte vara tråkigt, tvärtom finns det i dag många snygga sätt att trolla fram mer utrymme och förvaring i hemmets alla hörn. Har du en liten hall, men mycket att förvara? Här följer åtta idéer att inspireras av för att få ut alla kvadratmeter i den lilla hallen.

1. Utnyttja väggen

Du kanske inte har plats för skåp eller byrå, men du kan förvara ovanligt mycket med hjälp av en vägglist, några krokar och mjuka korgar. Korgarna kan du flytta runt enligt behov och ovansidan av listen blir en smidig samlingsplats för nycklar och andra mindre prylar.

Vägghängd förvaring i hallen

Foto: Andrea Papini för Ikea Livet Hemma Styling: Anna Cardell

2. Öppen förvaring

Garderober kan kännas skrymmande i en liten, smal hall. Satsa istället på öppen förvaring som tar mindre plats och känns luftigare. Optimera hyllor, lådor och krokar enligt ditt behov för att få ut så mycket som möjligt av garderobssystemet.

Öppen förvaring med Stringhylla

Foto: String

3. Från golv till tak

Har du plats för garderober i hallen kan en platsbyggd garderob från golv till tak vara att föredra. Den smälter in snyggt och maxar samtidigt förvaringsutrymmet.

Platsbyggd förvaring och liten kroklist med krokar under

Foto: Ulrika Nihlén för Fantastic Frank Styling: Ida Lauga

4. Dubbla funktioner

En korg för posten och tidningarna med krokar undertill maxar förvaringsmöjligheterna på en liten yta i hallen. Dubbla funktioner är en viktig del när det kommer till compact living-konceptet.

Småförvaring

Foto: Ellos Home

5. Inred med speglar

En spegel kan få ett litet utrymme att kännas betydligt rymligare. En rund spegel matchas snyggt med en smal hylla undertill. Hyllan fungerar dels som en ytterligare förvaringsyta samt dels som en plats att dekorera för en mer hemtrevlig hall.

Inred med speglar i hallen

Foto: Fantastic Frank Styling: Josefin Hååg

6. Sittyta och förvaring i ett

Om du har en långsmal hall kan en platsbyggd bänk med skoförvaring undertill vara ett snyggt compact living-alternativ.

Öppen förvaring i hall

Foto: Homedsgn

7. Utnyttja varje vrå

Har du en trappa i hallen? Bygg om undertill och sätt in ett par måttanpassade skåp för att kunna utnyttja varje vrå i sann compact living-anda.

Platsbyggd förvaring under trappen

Foto: Koekkenskaberne.dk

8. Ställ in skorna

Trångt på golvet? Satsa på ett skoskåp som slukar alla skor och tar liten plats i anspråk. Det finns många varianter på marknaden och du kan måla om skåpet om du vill matcha ton i ton med väggen – ett enkelt knep för att hallen ska se större ut.

Skoförvaring

Foto: Ellos Home

Läs mer:

Så stylar du ditt hem större – 5 handfasta tips

7 fina compact living-lösningar för ett litet sovrum

Läs också: 11 snygga tips som piffar till en tråkig hall 

Läs också: 9 compact living-tips för det lilla vardagsrummet