7 fina inredningstips för dig som älskar bohemisk lyx

bohemisk stil med lyxig touch inredningsstil

Älskar du också den bohemiska stilen med lyxvibb? Här har vi samlat våra bästa tips på hur du själv lyckas med den trendiga stilen.
26 januari, 2018

Om det är något vi på ELLE Decoration inte kan få nog av är det inredningsinspiration. Just nu kan vi inte se oss mätta på hem med bohemisk inredning med lyxvibb. Därför har vi samlat några av de vackraste hemmen och vi sett som genomsyras av just bohemisk lyx. Sen har vi självklart delat med oss av handfasta tips på hur du själv lyckas med den trendiga och tidlösa inredningsstilen.

1. Mjuka värden

Konst, sovrum

Foto: Birgitta Wolfgang/Sisters agency, styling: Pernille Vest. Syns i: ”Bohemisk lyx hemma hos Malene Birger”.

Ett sovrum med ALLA rätt – i alla fall om du älskar bohemisk lyx. Här kombineras olika sorter av mjuka textiler och personliga konstverk som tillsammans skapar en varm och inspirerande atmosfär i sovrummet. Styla textilerna lager på lager och satsa på grafiska kontraster när det kommer till val av konst.

2. Mixa och kombinera

arbetsrum inspiration

Foto: Marcus Lawett, styling: Karolina Vertus. Syns i ”Drömmig inredning i magiska Köpenhamsvåningen”.

Ett enkelt misstag är att se ett rum enbart för vad det är. Ett rum kan med fördel användas på fler än ett sätt för att maxa både känsla och användningsområde. Det här arbetsrummet kompletteras på ett vackert sätt med två enkla klädställningar samt en högt löpande tavelvägg med både konst och speglar. Till detta kompletteras rummet med en bohemisk matta och en vacker lampa på porslinsfot för den ultimata bohem-lyxen.

3. Det sitter i detaljerna

För att lyckas med den fullfjädrade bohem-lyxen gäller det att satsa på detaljerna. Det här badrummet som tillhör vår bloggare Malin Persson har alla rätt – och den barockspegeln är pricken över i:t. Så ut och leta på loppisar, hemma hos far-, och morföräldrar och löp linan ut med vackra saker med patina.

4. Avskalat

För att skapa den bohemiska känslan behöver ett rum, eller ett kök i det här fallet, vara fullt av mängder av inredningsdetaljer. Genom att istället satsa på få utvalda detaljer kan du med enkelhet skapa den känsla du vill åt. Här får vintagespegel och ett mörk vitrinskåp i kombination med det shakerköket agera huvudnumret.

5. Kombinera mera

Genom att kombinera saker, stilar och detaljer du själv tycker mycket om kan du inte misslyckas. I det här ljuvliga sovrummet kombineras trendig sammet, art deco och en marockansk lampa med skira textiler och vintagefynd. Resultatet? Helt ljuvligt.

6. Extra allt

Varför välja en spegel och en vas – när du kan välja flera av varje? Det stylat mot en rå, vitmålad tegelvägg och ett rejält träbord skapar den perfekta kombinationen av bohem och lyx.

7. Våga färg

Klassiska pop-posters

Foto: Johan Sellén, styling: Gill Renlund . Syns i : ”Mysigt och bohemsnyggt i 60-talsvillan”.

Den bohemiska inredningsstilen förknippas ofta med dova färger men det här hemmet visar att både färg, och en av 2018 års stora trender, popkonst passar in i den populära inredningsstilen. De starka färgerna och de knasiga motiven och objekten bidrar med en ny tolkning och intresseväckande detaljer som känns både coolt och inspirerande.

Läs mer:

Bohemisk lyx hemma hos Malene Birger

Kika in i Nina Perssons magiska hem i New York

Så skapar du den Paris-bohemiska stilen