Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

7 inspirerande tips till sommarens dukningar

04 jun, 2016 
AvElsa Maria Axelsson
När sommaren närmar sig börjar vi planera för sommarens fester. Vi har sommardukningstipsen för sommarens alla festtillfällen!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Klart vi vill sitta i det gröna under sommarens ljumma kvällar! Här kommer 7 tips på hur du kan skapa den härligaste dukningen till alla sommarens alla fester. Midsommar, kräftskiva eller bara för att vi vill ha lite festlig stämning. Kolla in!

1. Duka upp för fest i växthuset

Matplats utomhus dukat i vitt
Foto: Martina Ankarfyr och Anna Larsson för boken Vintageparty.

Duka upp till fest på gamla träbord och välj udda och lite slitna stolar. En vit duk och mycket blommor skapar den rätta försommarkänslan. Varför inte duka med udda porslin och gamla flaskor med blommor i. Rislampor är det perfekta att hänga i tak och träd. Tillsammans skapar det den där skira känslan vi letar efter.

Annons

2. Vimplar och papperskrukor

Vimplar används som en del av uteinredningen
Via: Cottageintheoaks.com

Skira spetsgardiner blir en perfekt duk till sommarfesten. Häng upp vimplar i träden och skapa krukor med hjälp av papper och snören. Lägg till massor med kuddar och du har den perfekta dukningen!

3. Lampslingor i träden

Lampslingor i träden för en mysigare stämning vid uteplatsen
Foto: Petra Bindel för Åhléns

Duka upp i skydd under träden med lampor och lyktor hängandes i dem. Få den lantliga känslan med sittkuddar och filtar och självklart mycket grönt på bordet!

Annons

4. Återanvänd lastpallar

Använd lastpallar som bord utomhus
Via: Stylemepretty.com

En picknick i det gröna? Ja tack! Varför inte återanvända gamla lastpallar och göra dem till bord? Sitt på kuddar i gräset och dekorera med blommor i sprayfärgade flaskor. Hur fint?

5. Duka på innergården

Duka upp för fest på innergården
Foto: IKEA/Livet Hemma

Duka upp på innergården med trasmattor, ballonger och ljusslingor. Varför inte sätta en blomma på varje tallrik för extra sommarkänsla?

Annons

6. Skapa tropikkänsla

Skapa tropisk känsla på uteplatsen med växter, mönster och färg
Foto: H&M Home

Duka upp med tropiska färger och kaktusar på uteplatsen. Skapar verkligen en somrig stämning. Varför inte hänga upp en ljuskrona i ett träd? Blir hur mysigt som helst i de ljumma sommarkvällarna!

7. Duka lågt

Duka lågt med ett lågt bord och mattor
Foto: Beth Kirby/Local Milk

Varför inte använda sommarledigheten till att snickra ihop låga bord till festen? Bred ut mattor med orientaliska mönster på gräset och slå er ner i denna mysiga miljö. Ljusslingor längs staketet, lyktor i kubistiska former och stora vilda buketter gör att du vill sitta där hela natten.

Läs mer:

Så lyckas du med sommarens fester – 9 grymma tips

Skapa sommarkänsla i sovrummet – 11 fina knep

Pynta trädgården i sommar – 17 fina tips!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons