Vårtrender 2018 – enligt danska designers

Längtar du också efter att uppdatera hemmet med vårens finaste inredningstrender? I vår blickar vi mot vårt stilsäkra grannland i söder för inspiration. Här är några av vårens största trender – enligt våra danska favoriter.
21 februari, 2018

Vårljusets intåg i hemmet brukar för många innebära storstädning och rensning i hemmets alla vrår. Det brukar även innebära att höstens och vinterns murriga färger och tjocka textiler byts ut mot nya trender, ljusare toner och lättare material. Bland vårens inredningstrender finns det många fina detaljer att välja bland. Hämta inspiration från våra danska favoriter som satsar stort på en avskalad helhet med spännande detaljer som svärta och tonat glas.

Vårkollektioner 2018 från Broste Copenhagen och House Doctor

Vi har spanat in vårkollektionerna från Broste Copenhagen, House Doctor, Tine K och Ferm Living – här är sju av deras stora vårtrender.

1. Avskalat och naturnära

Naturnära material och en ljus färgpalett med jordiga toner dominerar när vårljuset börjar titta fram. De danska inredningsbutikerna satsar på avskalade inredningar där ljusa trämöbler, enkla detaljer och naturmaterial som trä, papper och linne får ta plats.

Avskalat och jordnära toner bland inredningstrenderna

Foto: Broste Copenhagen, Tine K

2. Rotting

Rotting är en klassisk favorit som hör den nordiska sommaren till och de danska inredningsföretagen låter materialet ta plats såväl inomhus som utomhus i år. Rottingfåtöljer, korgar, puffar och lampor – materialet är stilrent och enkelt att addera i inredningen.

Rotting syns i alla typer av möbler våren 2018

Foto: Tine K

3. Mässingsdetaljer

Förgyllda detaljer fortsätter att vara en favorit även i Danmark. Borstad mässingsfinish i lagom dos ger en exklusiv känsla till inredningen och syns i såväl lampor och spegelramar som i mindre inredningsdetaljer.

Mycket mässingdetaljer hos Ferm Living

Foto: Ferm Living

4. Tonat glas

Vaser i klarglas får sällskap av tonade varianter som med fördel mixas och matchas med andra vaser i olika färger och former. Dela upp buketten och placera blommor och kvistar i flera små vaser för ett vackert stilleben som står sig länge.

Tonat glas i vaser hos Broste Copenhagen våren 2018

Foto: Broste Copenhagen

5. Svarta detaljer

Nattsvarta detaljer skapar kontrast och djup i inredningen. Bryt av med svärta och skapa en sofistikerad känsla i inredningen genom att kombinera med mässing.

Svarta inredningsdetaljer hos House Doctor våren 2018

Foto: House Doctor

6. Rosa

Vårens favorit bland pastellerna är helt tydligt rosa – och inte oss emot. Den användbara färgen finns i flera nyanser, från ljus pastell till en varmare ton som gör sig fin i kombination med andra hallonröda nyanser.

Rosa inredningsdetaljer, som kuddar och textilier, hos House Doctor och Broste Copenhagen

Foto: House Doctor, Broste Copenhagen

7. Sammet

Sammet är en trend som håller i sig även i vår och flera av de danska inredningsföretagen lanserar nyheter i materialet. Från soffor, fåtöljer och stolar till puffar och kuddar – sammet gör ett elegant intryck i hemmets alla rum.

Sammetsmöbler i mängder hos House Doctor och Ferm Living

Foto: House Doctor, Ferm Living

Läs mer:

Dags att vårstäda? Här är 14 saker att rensa ut!

Guide: Så gör du balkongen redo för våren

8 tips: Skapa stämning med svarta detaljer

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE DECORATION: