Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

6 supersnygga (och väldigt inspirerande) gröna kök

21 nov, 2017 
Att låta köket bli en färgklick i hemmet har blivit allt trendigare – framförallt om det går i gröna toner.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Kanske funderar du på att renovera ditt kök? Eller har du bara lust att ta det till nya höjder? Här kommer 6 underbara kök i trendigt grönt – vilken är din favorit?

1. Lyft med kakel

Svart köksbänk och mintgrönt kakel
Foto: Anders Bergstedt Syns i: Charmigaste hemmet vi någonsin sett!

Få in lite färg i köket genom ditt kakel! Här ser vi köket från ett omtalat Hemnet hem från i fjol som går i vitt, fast med underbart ljusgrönt kakel längs med arbetsytan. En enkel detalj som lyfter vilket rum som helst till nya höjder! Satsa på kakel i en ljus nyans för att garantera ett tidlöst kök som både är vackert och svårt att tröttna på.

Annons

2. Växter i mängder

Ljusgrå väggar
Av: Marzia Nicolini Foto: Helenio Barbetta/Living Inside Syns i: Naturnära och industriellt i Madrid – med en enastående arbetsplats.

Ett grönt kök är så mycket mer än gröna väggar och luckor. Våga låt växter ta plats och definiera rummet! I Madrid har Melina och David uppnått den perfekta balansen mellan djungel och vardag – och vi älskar det. Lek med växter, kombinera gärna olika sorter och storlekar, samla i grupp eller var för sig. Låt ditt kök bli en magisk oas utöver det vanliga!

3. Skåp och luckor

Naturgröna köksluckor
Av: Charlotte Frey Svidén Foto: Jonas Gustavsson Syns i: Stilsäker sekelskiftstrea med ett ljuvligt grönt kök.

Att måla köksskåp och luckor har nog aldrig varit trendigare än nu. Och det med all rätt! Byt ut det typiska vita mot en vacker grön nyans. För Emelie och Fredrik, vars underbara kök syns här ovan, var den första tanken att allt skulle vara grått. Sedan gjorde de en helomvändning och satsade på grönt för att matcha William Morris-tapeterna i hallen. Den salviagröna färgen är annorlunda, vacker och en frisk fläkt som är svår att inte älska.

Annons

4. Uppfriskande kontraster

gröna köksluckor
Foto: Jonas Ingerstedt Syns i: Sekelskifte, funkis och massor av färg!

Ibland finns det inte mycket som är mer uppfriskande än en rejäl kontrast. Här har vi ett ypperligt exempel, i form av Clara och Alberts färgsprakande kök. Väggarna runt omkring går i klassiskt vitt medan köksskåp och den platsbyggda förvaringen till höger går i grön kulör. Djärvt, men också det mest effektiva sättet att tillföra mer glädje och liv i inredningen!

5. I olika nyanser

Vitlasserat trägolv i kök
Styling: Emma Persson Lagerberg Foto: Petra Bindel Syns i: Stylistens hem med det helt perfekta köket.

Låt den gröna färgtrenden trä fram i både möbler och luckor. Skapa ett genomgående tema i ditt kök genom att integrera en färg i flera olika nyanser. Här ser vi Emma och Bengts kök, med ljuvliga gröna köksluckor. Temat fortsätter i ena köksstolen som går i mörkgrönt och slutligen härligt grönt i form av växter på bordet. Att hitta en röd tråd tillför en genomtänkt känsla samtidigt som det skapar hemtrevnad.

Annons

6. Från golv till tak

Grönt kakel
Av: Kerryn Fischer/Frank Features Foto: Luke White Syns i: Fantastiskt Londonhem – helt inrett i grönt och blått.

Kan vi någonsin få nog av det här köket? Det är svårt att inte bli förälskad i det magiska Londonhemmet med en riktig färgklick till kök. Här har grönt fått blomma ut och ta plats på riktigt. Platsbyggd hyllförvaring, mossgröna pallar, gröna tallrikar och vackra lampor. Våga köra all-in, lek med olika nyanser och gör ditt kök till hemmets stora utropstecken. Möjligheterna är oändliga!

Läs mer:

6 inspirerande rum – inredda med belysning i fokus

Tidlösa färger med naturen i fokus – stylisten Pella Hedebys bästa tips

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons