6 smarta compact living-lösningar för ett litet kök

I köket ska många behov och prylar samsas. Med genomtänkt planering kan du få ut mer av dina få kvadratmetrar. Här är sex bra tips för det lilla köket.
25 augusti, 2017

Köket är i många hem själva hjärtat där det mesta händer, och för ett litet kök krävs det ofta smarta lösningar för att det ska kännas såväl funktionellt som inbjudande.

Det viktiga är att inse att det inte går att få in allt utan att kunna välja bort det som du faktiskt kan överleva utan.

Rasmus Jönsson är köksdesigner på Electrolux Home. Han tipsar om att rita upp ytan i ett köksprogram så att du ser tydligt vad som får plats i ett tidigt stadie.

– Ett bra sätt att börja är att skapa en önskelista över vad du skulle vilja ha och vad du absolut måste ha – till exempel en häll, en ugn och så mycket arbetsyta som möjligt. Diskmaskin däremot är ett exempel på sådant som inte är livsviktigt. Gör sedan en moodboard – samla bilder från Pinterest eller tidningar – och bena ut vilken stil vill du ha. 

Här är 6 smarta lösningar i Electrolux sortiment du kan använda för att få mer förvaring och arbetsyta.

1. Utfällbart köksbord med förvaring

Det här snygga utfällbara köksbordet med förvaring är en jättebra möjlighet för den som vill kunna sitta i köket och äta, en liten yta till trots.

2. Kompakt ugn

I små kök är det bra att använda sig av en kompakt ugn, den är inte lika hög som en vanlig ugn och har både ugn och microvågsugn i ett. Dessutom får du plats med förvaring under ugnen.

3. Måttanpassade vitvaror

I Electrolux sortiment finns till exempel diskmaskiner och hällar som är smalare än standard, några är bara 30 cm breda.

4. Utdragbart bänkskåp

En smart lösning för mer arbetsyta är den här modulen som är ett bänkskåp. När du tar i skåpet och drar ut det blir det som en köks-ö, vilket ger mer förvaring och arbetsyta i ett.

5. Flexibel väggpanel

Det finns stänkskydd med flera olika förvaringsmöjligheter, till exempel plats för hushållspapper, kokbokshållare eller laddare till telefonen. Om du behöver förvaring, men inte vill ha överskåp utan öppna hyllor, kan det vara ett snyggt alternativ.

6. Sockellådor

Ett perfekt sätt att utnyttja utrymmet under skåpen är att sätta in smarta sockellådor för sådant du inte använder dagligen.

Att ta hjälp av en av Electrolux erfarna köksexperter kan vara ett bra sätt att få input och information om alla möjligheter som finns. Här kan du boka in en kostnadsfri köksrådgivning inför din renovering. Lycka till!

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE DECORATION: