6 oväntade sätt att inreda med ljusslingor

På jakt efter nya ljuskällor till hemmet? Vi har hittat 6 underbara sätt att inreda med ljusslingor.
12 november, 2017

En liten komponent eller en stor ljusinstallation. Ljusslingor har seglat upp som en stor trend och är inte bara en snygg ljuskälla utan också en stilren inredningsdetalj. Våga ge ditt hem den mysfaktorn som den förtjänar med denna flexibla belysningslösning!

1. Överdosera med slingor

Våga gå all–in! Det kan inte bli för mycket av det goda. Låt ljusslingorna ta över ett helt rum. Häng från taket, runt spegeln eller varför inte på cykeln? Det tillför en lekfull känsla samtidigt som det blir mer personligt.

Foto: IKEA

2. Ge liv åt dina glasburkar

Har du några gamla glasburkar hemma? Dags att återanvända – och tänka i helt nya banor! Använd slingor gjorda på tunn koppartråd och fyll en fin glasburk du redan har hemma. Eller flera. Blir även fint om slingan får samsas med en växt.

3. Bordsplacering

Vad sägs om en lekfull bordsplacering? Stoppa ner ljusslingan i en mörk glasflaska. Med en snygg skylt runt flaskhalsen får du bordplacering och mysig ljuskälla i ett.

4. Fotovägg av ljus

Få saker är lika mysigt som bilder. Klä en vägg med ljusslingor och sätt sedan fast dina favoritbilder i slingan. Lyft minnen som är extra kära, eller bilder som är extra varma om hjärtat. En drömmig tavla över allt du tycker bäst om. Snyggt men framförallt personligt!

5. Dubbelt upp!

Naturnära möter nytänkande ljuskälla. Trä en batteridriven slinga runt dina stearinljus på bordet för extra mysig känsla i höst.

6. Göm ljusslingan bakom tyg

I sovrummet kan det vara skönt med ett dovare ljus. Täck slingorna med ett enkelt tyg för ett lugnt kvällsljus. Förutom att det blir stilfullt och fint så är det också väldigt stämningsfullt och skapar rikligt med myskänsla.

Läs mer:

12 kreativa sätt att styla med ljusslingor utomhus

Så gör du sovrummet mysigare med ljusslingor – 7 inspirerande tips

Dekorera med ljusslingor på bröllopet – 15 tips