Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationPåskdekorationerPåskpyssel och DIY

6 oväntade sätt att inreda med ljusslingor

12 nov, 2017 
AvRebecca Wictor
På jakt efter nya ljuskällor till hemmet? Vi har hittat 6 underbara sätt att inreda med ljusslingor.
Annons

En liten komponent eller en stor ljusinstallation. Ljusslingor har seglat upp som en stor trend och är inte bara en snygg ljuskälla utan också en stilren inredningsdetalj. Våga ge ditt hem den mysfaktorn som den förtjänar med denna flexibla belysningslösning!

1. Överdosera med slingor

Våga gå all–in! Det kan inte bli för mycket av det goda. Låt ljusslingorna ta över ett helt rum. Häng från taket, runt spegeln eller varför inte på cykeln? Det tillför en lekfull känsla samtidigt som det blir mer personligt.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Foto: IKEA

2. Ge liv åt dina glasburkar

Har du några gamla glasburkar hemma? Dags att återanvända – och tänka i helt nya banor! Använd slingor gjorda på tunn koppartråd och fyll en fin glasburk du redan har hemma. Eller flera. Blir även fint om slingan får samsas med en växt.

Annons
Använd ljusslingor i glasburkar för en fin ljuskälla och inredningsdetalj
Foto: Alwaysbrainstorming.com

3. Bordsplacering

Vad sägs om en lekfull bordsplacering? Stoppa ner ljusslingan i en mörk glasflaska. Med en snygg skylt runt flaskhalsen får du bordplacering och mysig ljuskälla i ett.

Foto: Urban outfitters

4. Fotovägg av ljus

Få saker är lika mysigt som bilder. Klä en vägg med ljusslingor och sätt sedan fast dina favoritbilder i slingan. Lyft minnen som är extra kära, eller bilder som är extra varma om hjärtat. En drömmig tavla över allt du tycker bäst om. Snyggt men framförallt personligt!

Annons
Foto: dailydreamdecor.com

5. Dubbelt upp!

Naturnära möter nytänkande ljuskälla. Trä en batteridriven slinga runt dina stearinljus på bordet för extra mysig känsla i höst.

Foto: Ellos Home

6. Göm ljusslingan bakom tyg

I sovrummet kan det vara skönt med ett dovare ljus. Täck slingorna med ett enkelt tyg för ett lugnt kvällsljus. Förutom att det blir stilfullt och fint så är det också väldigt stämningsfullt och skapar rikligt med myskänsla.

Annons
Mysig ombonad säng med ljusslingor i bakgrunden
Foto: shelterness.com

Läs mer:

Annons