Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationPåskdekorationerPåskpyssel och DIY

6 inspirerande rum – inredda med belysning i fokus

22 nov, 2017 
Inspireras av sex underbara rum där belysningen får ta plats – och samtidigt tillför en stilsäker touch.
Annons

 1. Ögonöppnaren

Korglampa, runt matbord i trä
Av: Cecilia von Mentzer Foto: Jonas Ingerstedt Syns i: 1920-talsdröm med designklassiker och arvegods.

Låt din belysning bli det mest uppseendeväckande i ett rum. Satsa på en lampa som har det lilla extra – och som lyfter rummet till helt nya nivåer. Här ovan ser vi en tillsynes helt vanlig pendel med en spektakulär lampskärm som har stor volym. Det ger rummet en mer personlig känsla samtidigt som det ger ett genomtänkt intryck. Och vi gillar det!

2. Blanda mera

Industriglasvägg
Av: Pella Hedeby Text: Sophia Genitz Foto: Ragnar Ómarsson Syns i: Kika in i inredningsfotografens trendsäkra villa.

Ett rum är inte synonymt med en sorts belysning. Begränsa dig inte, utan våga blanda och köra på flera helt stilmässigt olika lampor i ett och samma rum. Hemma hos Ragnar Ómarsson är lampor en viktig inredningsdetalj. Här ser vi hur olika typer av belysning kompletterar och lyfter varandra. Blanda former, storlek och färg i ett och samma rum – resultatet blir både kreativt och snyggt!

Annons

3. Triss i lampor

Taklampor i mässing
Av: Chiara dal Canto/Living Inside Foto: Fabrizio Ciccioni/Living Inside Syns i: Klassisk Parisvåning med ljuvlig inredning – och ett helt fantastiskt kök.

Vad finns det inte att älska med Laure Ardouin-Maries häpnadsväckande Parisvåning? Här får belysning en central och lekfull roll i inredningen. Råkar du ha en viss lampmodell som är din favorit? Skaffa flera, gärna i olika storlek om det finns, och placera de bredvid varandra. Allra snyggast blir det med taklampor – lek med höjd, avstånd mellan lamporna och storlek för ett stilrent och vackert intryck.

4. Utöver det vanliga

Vägglampor löv/blommor
Av: Jeremy Callaghan Foto: Gaelle le Boulicaut Syns i: Grönt och sammet i en magisk kombo.

Är du inte så mycket för ”typisk” belysning? Ta ut svängarna och investera i en unik lampa. Här ser vi ett mysigt vardagsrum fullt av sammet och underbara gröna toner. Inspireras av rummet och satsa på en lampa som lyfter det till nya höjder. I detta vardagsrum är en naturinspirerad lampa en riktig fullträff med tanke på dominerande gröna toner. Ökad hemtrevnad samtidigt som mysfaktorn blir skyhög!

Annons

5. En röd tråd

Ljusgrå sänglampor
Av: Charlotte Frey Svidén Foto: Jonas Gustavsson Syns i: Stilsäker sekelskiftestrea med ett ljuvligt grönt kök.

Uppnå en stilren känsla genom att satsa på en färgskala. Här ovan ser vi hur grått är en framträdande färg i sovrummet. Den tar plats både i textilier, i väggarna – och i belysningen. Förutom att det ger ett väldigt genomtänkt intryck, så blir det också snyggt och tidlöst. Att köra i en palett håller länge, det krävs mycket för att tröttna på det. Och om du mot förmodan vill tillföra något nytt – satsa på en färgglad inredningsdetalj för att krydda upp rummet lite grann!

6. Maximala kontraster

Mintgrön väggfärg, aprikosfärgad soffa. Stort ljust träbord
Av: Gill Renlund Text: Anders Bergmark Foto: Johan Sellén Syns i: Magisk väggfärg och drömmigt sovrum.

Stora häpnadsväckande lampor i två helt olika stilar. Gör som Emma och Alex, satsa på takbelysning som skapar ett statement. Två lampor som ser helt olika ut, är helt olika stora – men som gör sig fint tillsammans. Satsa på två lampor (eller fler?) i helt olika form och färg. Det må vara lite djärvt, men resultatet blir riktigt snyggt.

Annons

Läs också:

Annons