Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationPåskdekorationerPåskpyssel och DIY

5 trendiga inomhusväxter vi inreder med hösten 2021

09 sep, 2021 
5 trendiga inomhusväxter hösten 2021
Hej, höst! Liva upp den murriga, ombonade årstiden med grönska i mängder. Här är inomhusväxterna som vi ser mer av hösten och vintern 2021.
Annons
TV: Här är 5 trendiga inomhusväxter vi inreder med hösten 2021Brand logo
TV: Här är 5 trendiga inomhusväxter vi inreder med hösten 2021

Hur ser egentligen höstens växttrender ut 2021? Vi har tidigare tagit oss an höstens trendigaste material, kikat närmare på inredningsdetaljerna som regerar och tagit tempen på säsongens ledande trender enligt favoritkedjorna. Nu är det hög tid att förkovra sig i grönska och bekanta sig med höstens hetaste växter.

Plantagen har kartlagt konsumenternas favoriter och sammanställt en inspirerande trendspaning med fokus på inomhusväxter. En tydlig röd tråd bland trenderna är de lättskötta växterna som bidrar med harmoni utan att kräva mängder av omvårdnad.

Annons

Här är fem trendiga inomhusväxter vi ser mer av hösten 2021:

1. Monstera

Trendiga inomhusväxter hösten 2021, monstera
Skapa mysiga miljöer med en (eller flera!) monsteror. Foto: Unsplash.

Den storbladiga favoriten är här för att stanna! Monsteran är en härlig fröjd för ögat som dessutom är enkel att ta hand om. Kom bara ihåg är att det är en klätterväxt som snabbt kan växa sig stor och behöver stöd för att behålla sin fina form.

Monsteran gillar solljus, men undvik direkt eftermiddagssol. Hög luftfuktighet är att föredra och se till att duscha bladen regelbundet för att bibehålla den friska färgen. Räkna med många sticklingar, perfekta att sätta om och inreda med runtom i hemmet.

Annons

2. Kaktus

Trendiga inomhusväxter 2021, kaktus
Kaktustrenden håller i sig året ut, åtminstone enligt Plantagen. Foto: Plantagen.

Pryd ditt hösthem med en eller flera kaktusar. Kaktusen kommer i mängder av skepnader och har alla en sak gemensamt – att de mer eller mindre klarar sig själva. Växten är gjord för att mäkta med alla slags temperaturer och förhållanden.

Inred med flera miniatyrmodeller eller investera i en stor, maffig variant. Kaktusen klarar sig med vattning drygt två gånger i månaden. Se till att placera den i en kruka med dräneringshål för att undvika en övervattnad jord.

3. Elefantöra

Trendiga inomhusväxter 2021, elefantöra
Elefantöra har fått sig en rejäl popularitetsboost de senaste åren. Foto: Unsplash.

Det charmiga elefantörat är en gammal växtfavorit som har ökat i popularitet de senaste åren. Likt monsteran bjuder elefantöra regelbundet på nya sticklingar och skott, utmärkta att sätta om i nya krukor eller behålla i en och samma kruka för ett fylligare intryck.

Annons

Elefantöra trivs bäst i ett halvljust läge med en temperatur kring fem grader, utan något direkt solljus. För dig som är ute efter större, fylligare blad är ett hett tips att minimera ljuset och satsa på en skuggigare placering.

4. Dracenaväxter

Trendiga inomhusväxter 2021
Håll kvar i den avkopplande semesterkänslan med dracenaväxter, som för tankarna till ljuvliga palmer. Foto: Ikea.

Dracenaväxter för ofta tankarna till palmer med sina utmärkande spretiga blad. På senare tid har dracenaväxter blivit omtyckta krukväxter, både tack vare sitt drömlika utseende och smidiga skötsel.

Boosta hemmets myskänsla med en eller flera dracenaväxter, antingen i ett och samma rum eller flera för ett genomgående intryck. Växten vattnas sparsamt och kräver inte mycket ljus, vilket är tacksamt med det nordiska klimatet i åtanke.

Annons

5. Garderobsblomma

Trendiga inomhusväxter 2021, garderobsblomma
Garderobsblomma, här tillsammans med yuccapalmen. Foto: Plantagen.

Att zamiakalla, garderobsblommans egentliga namn, fick ett något mer okonventionellt namn i folkmun har en enkel förklaring. Växten är extremt tålig och mår i regel bra även i de mest ljusskygga miljöerna, som garderoben.

Här är nyckeln att placera den i varmare än femton grader och undvika att ge den för mycket vatten. Utöver det kan du inreda med växten hur du vill, utan att behöva fundera på placering i fönster eller om den trivs i miljöer utan fönster.

TV: Så fräschar du upp dina växter – 6 skötselråd som fungerarBrand logo
TV: Så fräschar du upp dina växter – 6 skötselråd som fungerar
Annons