Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

5 stora inredningstrender 2020 – enligt Pinterest

11 dec, 2019 
Inredningstrender på Pinterest 2020
Nytt år, nya trender. Men i år är det fokus på hållbara sådana. Här är fem inredningstrender som spås bli stora 2020, enligt Pinterest trendanalys.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Vi är många som tillbringar tid på Pinterest – för att leta upp idéer och tips, upptäcka nytt och inte minst för att hitta härlig inspiration. Inredning är en av de populära kategorierna och på sajten finns allt från häftig arkitektur och drömlika bostäder till kreativa DIY-knep.

Pinterest 100 är en trendrapport från sajten som publiceras årligen. Den tar upp de saker och fenomen som fått ett stort ökat intresse på plattformen den senaste tiden och därför spås bli trender under det kommande året. 2020 finns det en mängd olika influenser som påverkar användarna världen över.

Vi har samlat fem inredningstrender som kan komma att synas på både Pinterest och i våra hem år 2020:

Trend 1: Second hand-inredning

Personlig inredning med vintage
Vi blandar gammalt och nytt – med betoning på det första! Foto: Anders Bergstedt Styling: Nouvel Interiör för Entrance mäkleri/mäklare: Jessica Fridstedt

Hållbart tänkande är knappast längre en trend och nu vill allt fler göra sina tankar till faktiska handlingar. Allt fler söker efter inspiration kring second hand-möbler och inredningsdetaljer på Pinterest.

Annons

Fördelen med trenden är att den, förutom att vara miljövänlig, dessutom är väldigt personlig. Antikviteter har också fått ett ökat intresse och då särskilt franska antikviteter, som exempelvis speglar med vacker patina och tidlösa detaljer i linnetyger. Här tipsar vi om designklassiker som håller livet ut och som går att fynda second hand.

Trend 2: Småskalig odling i hemmet

Ikeas Krydda hjälper dig att odla hemma
Odla hemma på ett enkelt sätt! Foto: Ikea

Örter, sallat eller groddar? Nu vill allt fler odla småskaligt i det egna hemmet. Oberoende av om du bor i villa eller lägenhet så går det att lyckas, eftersom det i dag finns allt från växthus i olika storlekar till växtlampor för att hjälpa odlandet på traven.

Trend 3: Guldkant i badrummet

Badkar i rofylld, spa-inspirerad miljö
Ett lyxigt badkar i badrummet står på mångas önskelista. Foto: Jared Rice/Unsplash

Ett rum som står i fokus bland Pinteresttrenderna är badrummet. Många drömmer om att skapa en avslappnad oas som gör vardagen lite lyxigare. Spansk inspiration i badrummet, exempelvis dekorativa linjer och mönstrade kakel, är något många söker efter på Pinterest.

Annons

En annan detalj som dominerar på plattformen är badkaret, särskilt den lyxiga japanska varianten som är lite djupare och har en inbyggd sittplats. Och visst sätter ett badkar guldkant på tillvaron genom att bjuda in till rofyllda spa-kvällar i hemmet.

Trend 4: Inred med ljud

Inred med ljud med inspiration från Bang & Olufsen
Inred med ljud, utan att kompromissa med din stil. Foto: Bang & Olufsen

Två sökningar som ökat markant bland Pinterestanvändarna är hemmabio och ljudrum. Med teknologins framfart blir allt fler intresserade av att inreda med ljud och skapa upplevelser i hemmet.

Fördelen är att man i dag kan inreda stilfullt med elektroniken. Bortglömda är de stora, skrymmande högtalarsystemen – den nya generationens teknik är både snygg och funktionell.

Trend 5: Miljötänk i hemmet

Miljömärkta påslakan från Ellos Home i linne
Miljömärkta påslakan är ett enkelt inredningsbyte att göra i hemmet. Foto: Ellos Home

Allt fler vill lära sig mer om hur man lever mer miljövänligt, särskilt i hemmet. En low-waste-livsstil lockar och enkla inredningsbyten man kan göra i hemmet för att skapa en lite bättre och grönare inredning och vardag är en trend på Pinterest.

Är du också sugen på att göra din hemmiljö bättre för både dig, din familj och klimatet? Här listar vi 13 enkla och miljövänliga inredningsbyten i hemmet – rum för rum.

Läs mer:

Så inreder du miljövänligt och hållbart – 9 smarta tips och knep

Så inreder vi med färg 2020: 5 trendkulörer

Så bäddar vi 2020 – snygg och enkel hotellbäddning

9 sätt att förnya hemmet – utan att köpa nytt

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons