Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationInspiration för balkongenSe ELLE Hemma hos

5 snygga (och smarta!) sätt att inreda med böcker

07 dec, 2017 
Låt böcker bli en inspirerande inredningsdetalj i ditt hem. Här kommer fem snygga sätt att inreda med böcker – för dig som är sugen på något nytt!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Visst är det inte helt ovanligt att böckerna staplas på hög hemma och bara tar plats? Att det känns lite som att de samlar damm istället för att vara integrerade med heminredningen? Dags att ändra på det! Här bjuder vi på fem snygga sätt att inreda med böcker i fokus.

1. Platsbyggt

Platsbyggd bokhylla, brun skinnsoffa, runt marmorbord
Av: Pella Hedeby Text: Sophia Genitz Foto: Ragnar Ómarsson Syns i: Kika in i inredningsfotografens trendsäkra villa.

Ge böckerna helt nytt liv med en platsbyggd bokhylla. Istället för att gömma böckerna så ska de framhävas och ta plats. Här ser vi fotografen Ragnar Ómarssons tjusiga vardagsrum där bokhyllan fint smälter in i rummets övriga inredning. Böckerna blir en frisk fläkt med sina härligt färgglada bokryggar som tillför det lilla extra. Denna lösning är även utmärkt för dig som har många böcker – och våga satsa på en bokhylla från golv till tak!

Annons

2. Coffee table

Unik kakelugn
Av: Anna Bjelkholm Foto: Johanna Hagbard Syns i: Drömmig sekelskiftesvåning i hjärtat av Göteborg.

Coffee table lektyr i all ära! Inspireras av Sara och Christoffer Gerums stilrena lösning. Plocka fram dina nyheter i boksamlingen eller satsa på tidlösa guldkorn som du vet att du alltid uppskattar att bläddra i. Lek lite med olika storlekar och färger på böckerna för att hitta en fin kombination som speglar ditt hem! För den kreativa, testa att skapa ett stilleben tillsammans med en fin ljuslykta eller en vacker vas.

3. Två i ett

Kök med mörkgrå luckor och marmor
Av: Myrica Bergqvist Text: Sanna Rossäng Foto: Patric Johansson Syns i: Ljuvligt sekelskifteshem med personlig konst och kreativa lösningar.

Utnyttja ytor kan aldrig bli fel. Här ser vi Monica Holmvik Persdotters magiska kök, ett rum som andas kreativitet och innovation. Tack vare att det är högt i tak, så har Monica passat på att använda ytorna och ha böckerna över köksskåpen. Förutom att det är en snygg detalj är det även otroligt smart – vad hade annars fått plats däruppe? Även optimalt för dig som inte vill ha en bokhylla någon annanstans i hemmet, satsa på den yta du redan har!

Annons

4. Bok och hylla

Bokylla i ljus ek
Av: Charlotte Frey Svidén Foto: Jonas Gustavsson Syns i: Naturligt modernt bland trädkronorna.

Låt böckerna göra jobbet! Inspireras av Albert och Amanda och låt allehanda förvaring, liten som stor, döljas bakom dörrar. För att sedan liva upp det lite grann så plockar du bort dörrarna och låter böckerna göra jobbet. En utmärkt kompromiss som sätter mer prägel på ditt hem samtidigt som det är väldigt snyggt.

5. Mer än bara böcker

Ljusgrön soffa. Mörkbrun ekbokhylla
Av: Chiara dal Canto/Living Inside Foto: Fabrizio Ciccioni/Living Inside Syns i: Klassisk Parisvåning med ljuvlig inredning – och ett helt fantastiskt kök.

En bokhylla har oändliga användningsområden. Kör på det traditionella spåret med enbart böcker, eller blanda! I Laure Ardouin-Maries makalösa sekelskifteslägenhet hittar vi böcker, vaser, små figuriner och vacker belysning. Våga tänka utanför boxen och anpassa bokhyllan efter dina behov, inte tvärtom!

Läs mer:

7 fina idéer som skapar lyxkänsla i vardagsrummet

6 inspirerande rum med belysning i fokus

Annons