Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

5 snygga kök i 5 stilar vi älskar just nu!

29 mar, 2016 
AvCecilia von Mentzer
Fem olika stilar på kök.
Går du i tankar om att bygga nytt kök? Vi ger dig härlig inspiration med våra fem kök i fem olika stilar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Ibland behöver inspirationen en extra skjuts och då är vårt inspirationsgalleri det perfekta hjälpmedlet. Där hittade vi bland annat de här fem tjusiga köken i fem helt olika stilar, alla fullmatade med inspiration!

Ett ljust kök.
Foto: Andrea Papini

Ljust och fräscht

Det lilla köket med den proffsiga känslan. Kaklade väggar hela väggen upp och köksstommar från Ikea. Marmorskivan är helgjuten i denna look och möter det mörkgrå klinkergolvet så väl. Vi gillar det fina stillebenet med skärbrädor i olika storlekar och utföranden tillsammans med det kryddgröna. På auktioner och loppisar kan du fynda gamla affärsvågar.

Annons

Fler bilder från köket och hela hemmet hittar du här!

Kök med en lantlig och elegant stil.
Foto: Marcus Lawett

Lantligt elegant

Ett riktigt lyxigt och elegant kök i lantlig stil är vi många som drömmer om. Fin detalj med vitrinskåpen som sticker ner en bit men som linjerar med varandra. Notera också den roliga detaljen med stänkskyddet som har marmorbitar lagda i fiskbensmönster. Proffsspis, Ilve. Matbord är danskt 60-tal och stolen som skymtar är Modell 78 från Møller. Persisk matta under bordet är skönt för fötter och ger en ombonad känsla till hela köket.

Annons

Fler bilder från köket och hela hemmet hittar du här!

Kök med trender från 60-talet.
Foto: Petra Bindel

Orientaliskt möter skandinaviskt 60-tal

1960-talsvillan har ett 75 kvadratmeter stort kök och matrum. Det är som att man där avisdöden lite grann! Här finns följaktligen massor med utrymme för att ha gäster och laga mat tillsammans. Spis från Mercury. Bänkyta på nästan 10 meter inklusive spis och ho gör att det aldrig blir trångt. Köksstommarna kommer från Ikea och en har gjort specialbeställda fronter i massiv ek. Den som inte lagar mat kan slå sig ner på dagbädden med ett glas vin. Brickbord från Marrakech Design i Malmö. Kelimmattan under köpte Nina på Ikea till sin första lägenhet. Den stora mattan är köpt på Lauritz.

Annons

Fler bilder från köket och hela hemmet hittar du här!

Modernt och rått inrett kök.
Foto: Fabrizio Cicconi/Living Inside

Rått och modernt rustikt

Inne men ändå ute! Ett fantastiskt kök med grönskan alldeles utanför. Det blir ett raffinerat ljusinsläpp över hela arbetsbänken med de längsgående fönstren. Putsad betong på väggarna möter det ljusgrå klinkergolvet. Bordet och stolarna är formgivna av arkitekten Alessandro Federici.

Fler bilder från köket och hela hemmet hittar du här!

Ett bohemiskt kök.
Foto: Andrea Papini

Bohemisk vintage

En charmig mix av prylar, lampor, ljusstakar och hederliga kökssaker. Köksinredningen kommer från Ikea, den svarta marmorn på väggen fyndades på Byggåtervinningen. På väggen sitter en samling favoritsaker och vägglampor från Bestlite. Taklampa från Petite Friture. Stolar av Charlotte Perriand. Sno idén om tavelvägg ovanför köksbänken på en gång, det skänker en sådan hemtrevlighet till köket.

Fler bilder från köket och hela hemmet hittar du här!

Läs mer:

3 snygga badrum i 3 stilar vi älskar just nu!

9 snygga skandinaviska kök att inspireras av 

De hetaste kökstrenderna 2019

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons