Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

5 fina kök – som alla inretts med färg i fokus

04 maj, 2017 
AvCaroline Holmbom
Färgglada kök.
Går du i renoveringstankar och funderar på att välja något annat än vitt? Inspireras av dessa fem härliga kök där färgen på luckorna blir rummets utropstecken!
Annons

Vita luckor i all ära men det är något visst med kök där en färg stjäl uppmärksamheten! I vårt inspirationsgalleri hittade vi dessa fem inspirerande kök i mintgrönt, blått, rosa, mörkgrått och varmt träfärgat.

Kök med rosa köksluckor.
Styling: Helle Walsted Foto: Wichmann + Bendtsen Photography Syns i: Färgfyrverkeri och ett fantastiskt kök

1. Rätt med rosa

”Vi är inte rädda för färg här hemma. Det bidrar med personlighet och allt blir vackrare att titta på”. Det säger Barbara Husted Werner som bor tillsammans med sin man Martin och deras fyra barn i ett tegelhus från förra sekelskiftet norr om Köpenhamn. När man följer sin egen känsla för färg, form och unika möbler blir resultatet ofta fantastiskt. Det ger hemmet en personlig prägel som berättar mycket om vem som bor där. Precis så, både personligt och unikt, är det rosa köket och vackra gröna golvet hemma hos familjen i Köpenhamn.

Annons
Mintgröna köksluckor.
Foto: Petra Bindel Styling: Emma Persson Lagerberg Syns i: Stylistens hem med det helt perfekta köket

2. Mintgröna toner

Den ljuvliga mintgröna luckfärgen tillsammans med en lång bänkskiva i marmor (som även går igen som stänkskydd) gör detta kök till en riktig favorit. Genom att kombinera överskåp med en smal öppen hylla är köket också både luftigt och praktiskt. ”Köket gör mig glad flera gånger om dagen, om jag så bara hämtar ett glas vatten”, berättar lägenhetsinnehavaren Emma Persson Lagerberg.

Annons
Blåa köksluckor.
Styling: Nanna Lagerman Foto: Stellan Herner  Syns i: Inredningsdesignerns snygga compact living-dröm

3. Blått är flott

Det är utan tvekan det snygga blå köket i den lilla ettan på Södermalm i Stockholm som sätter stämningen för hela hemmet. Stommarna kommer från Ikea och de blåmålade fronter är från Picky Living. Vit bänkskiva, detaljer i mässing och den vackra fiskbensparketten hjälper till att ge köket ytterligare elegans. 

Gråa köksluckor.

Styling: Pella Hedeby Foto: Ragnar Ómarsson Syns i: Danskt drömhem stylat av Pella Hedeby 

Annons

4. Grafiskt grått

Rena linjer, beslagsfria fronter i mörkgrått och en häftig industriell fläktkåpa kännetecknar detta stilsäkra kök, ritat av arkitekt Andreas Martin-Löf. Inslag av silver och blanka rostfria detaljer, som kannan och skålen designade av Ilse Crawford för Georg Jensen, blir pricken över i.

Matcha trä och svart.
Av: Emma Persson Lagerberg Foto: Andrea Papini Syns i: Ombonad industri och vackra stilleben

5. Trärent och svart i perfekt kombination

En riktigt fin och lite oväntad kombination är trä och svarta ytor som i detta kök. Luckorna är tillverkade av skiktlimmad ek och på väggen sitter svart mosaik. Resten av väggarna och taket har målats svarta. Den matchande väggklockan i plywood kommer från Ikea och var i produktion på 1990-talet.

Annons

Läs mer:

Annons