5 inredningstrender våren 2020 – enligt våra danska favoriter

danska inredningstrender våren 2020
Snart är en ny säsong här med nytt ljus, ny energi och inte minst ny inspiration. Vi har spanat in de danska inredningskollektionerna och listar några av de hetaste danska trenderna för hemmet 2020!
Annons

Nyfiken på hur våra grannar i sydväst inreder sina hem i vår? Det har vi tagit en titt på genom att spana in några av våra danska favoritmärken.

Överlag råder det nostalgi bland de danska inredningsvarumärkena. Många lyfter vikten av att skapa en hemtrevlig bas och mycket av inspirationen hämtas från positiva barndomsminnen och långvariga favoriter i hemmet. Ett tänk som går hand i hand med årets trender som syns i flera av de nya kollektionerna.

Annons

Här följer fem av de hetaste danska inredningstrenderna 2020:

Trend 1: Lågt och bekvämt

De trendigaste möblerna just nu är låga, lite bulliga och framför allt bekväma. Det syns en tydlig längtan efter att känna sig grundad och hitta ett lugn i hemmet, för att skärma av från bruset i världen utanför. Vi ser låga soffor, fåtöljer utan ben, låga bord, bänkar och till och med låga sängar den här säsongen.

Annons
Låg soffa från Tine K 2020
Foto: Tine K
Låg säng och lågt soffbord från House Doctor våren 2020
Foto: House Doctor
Låg soffa och lågt soffbord från Ferm Living
Foto: Ferm Living

Trend 2: Rotting regerar

Rotting är drottningen av alla naturmaterial i trendinredningarna just nu och syns hos de flesta varumärken, både i Danmark, Sverige och i andra länder. Dessutom syns mycket ljust och obehandlat trä samt andra inslag av naturmaterial som komplement till den populära rottingen och den jordiga färgpaletten.

Annons
rottingstol från broste copenhagen 2020
Foto: Broste Copenhagen
Rottinglampa från Tine K Home
Foto: Tine K
Utemöbler i trä från House Doctor 2020
Foto: House Doctor

Trend 3: Dekorativa, personliga föremål

De dekorativa detaljerna, från keramik till skulpturer och konst, är inredningsfavoriter hemma hos många. Det är ett enkelt sätt att sätta personlig prägel på inredningen och särskilt dekorativa är de när de placeras på piedestaler eller i stilleben.

Annons
Dekorativ vas från Broste Copenhagen 2020
Foto: Broste Copenhagen
Detaljer från Day Home
Foto: Day Home

Trend 4: Naturnära färger

Den jordnära paletten fortsätter även den här säsongen med nyanser av brunt, beige, sandfärgat och vitt. Särskilt påtaglig är den ljusa delen av färgskalan som inspirerats av vårens och sommarens ljus. Bland de mer kulörta tonerna hos de danska varumärkena syns dämpade nyanser av rosa och rött samt en hel del blått och klickar av gult.

ljust och naturnära hos Ferm Living 2020
Foto: Ferm Living
Annons
Toner av rött och rosa i vår hos Broste Copenhagen
Foto: Broste Copenhagen
Blått hos Broste Copenhagen våren 2020
Foto: Broste Copenhagen
Trendigt gult hos Ferm Living 2020
Foto: Ferm Living

Trend 5: Organiska former

Utöver färgerna och materialen har även formerna hämtat sin inspiration i naturen den här säsongen. De organiska formerna är särskilt synliga i de mindre inredningsdetaljerna som exempelvis vaser och i de trendiga dekorativa föremålen.

Annons
organiska former är en trend 2020
Foto: Ferm Living
Organiska former i små vaser från Ferm Living våren 2020
Foto: Ferm Living

Läs mer:

Dela på:

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE DECORATION:


Annons

Laddar