Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationInspiration för balkongen

Enkla knep som förnyar ditt kök – se de inspirerande bilderna

15 nov, 2017 
AvMarie Blomgren
Dessa små knep kommer göra stor skillnad i köket.
Med hjälp av enkla knep kan du skapa en helt ny känsla och stil i ditt kök. Detaljer som en ny blandare eller en vacker marmorskiva som arbetsyta kan göra stor skillnad.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

På vintern är vi mer inomhus, vilket ofta innebär att vi får ny lust att renovera och förändra saker i vår inredning. Köket är den plats vi tillbringar mest vaken tid i, och även det rum vi lägger mest pengar på att göra om. Men det måste inte till en stor budget för att skapa en förändring som märks.

– Du behöver inte bygga om hela köksutrymmet för att ändra stil och sätta din egen personliga prägel på ditt kök, menar Lars Magnusson, produktchef på Electrolux Home.

– Till exempel kan en sådan liten detalj som en ny sockel göra mycket för helhetskänslan. Oavsett vilken känsla du är ute efter finns mängder av olika material och tillbehör att välja mellan. Ett tips är att fråga någon av våra köksinredare om goda råd för vad som passar i just ditt kök, säger Lars.

Här är fem knep som du kan ta tag i direkt om du vill ge ditt kök ett lyft!

1. Uppdatera arbetsytorna – byt till en snyggare och mer praktisk bänkskiva

Uppdatera dina arbetsytor.

Advertisement

Annons

Tröttnat på dina slitna arbetsytor? Genom att byta ut en träskiva mot exempelvis en lyxig stenskiva med infälld ho kan du förändra hela köket. Laminat är självklart ett prisvänligare alternativ som finns i många snygga utföranden.

2. Fräscha upp helhetsintrycket med nytt stänkskydd

Tänk på helhetsintrycket.

Ett lyft för köket är att byta ut stänkskyddet. Riv ditt gamla kakel och sätt upp en laminatskiva, en stenskiva eller ett helt nytt kakel. Varför inte satsa på en flexibel väggpanel som på bilden ovan? Välj till flera olika förvaringsmöjligheter, till exempel plats för hushållspapper, kokbokshållare eller laddare till telefonen.

Annons

3. Knoppar och beslag ger luckorna nytt liv

Ge luckorna ett nytt liv.

Att sätta in nya knoppar och beslag är väl det enklaste sättet att förändra – byt till en variant som stämmer med den stil du vill ha. Det finns mängder av alternativ hos Electrolux Home: läder, porslin och metall i olika former och färger. Trendigt eller klassiskt – du väljer.

4. Byt blandaren – kökets trotjänare

Byt blandaren.

Advertisement

Annons

Klassisk tvågreppsblandare eller stramt modern? Blandare med osynlig diskdusch i storköksstil eller med val av kolsyrat vatten? Att byta blandare kan både ge smidigare diskhantering och samtidigt sätta stilen.

5. Ett snyggt och praktiskt skafferi gör matlagningen roligare

Skaffa en snyggt skafferi.

Advertisement

Byt ut några av dina vanliga skåp mot ett skafferi med glasdörrar – ett snyggt blickfång som även gör det enkelt och praktiskt att snabbt hitta det du behöver.

Mer inspiration och nyttiga tips hittar du hos Electrolux Home. Lycka till!

Läs mer:

Tolka 5 populära köksstilar – med endast 3 detaljer

Kök i olika stilar – så inreder du

9 snygga skandinaviska kök att inspireras av 

Annons