5 inredningsbyten som gör hemmet redo för hösten

5 inredningsbyten som gör hemmet redo för hösten

Sommarens slut innebär nystart för många och det gäller även inredningen. Skirt, pastelligt och luftigt byts ut mot dovt, grovt och murrigt – här är våra bästa tips inför hösten.
29 augusti, 2018
10 INREDNINGSTIPS – SÅ FÅR DU ETT MYSIGT VARDAGSRUM
Slå på ljud

När årstiderna skiftar är det många som blir sugna på att även skifta hemmets färgpalett och materialval.

Du behöver dock inte göra en kostsam helmakeover för att få den rätta känslan. Med några enkla knep kan du får ditt hem höstredo på nolltid.

1. Materialen

Bara för att det blir mörkare ute behöver det inte betyda att även färgerna där hemma måste bli det. Satsa istället på materialen och byt ut somrig bomull och linnetyg mot varmare och mer gedigna texturer som läder och sammet.

2. Gardinerna

Under vår och sommar släpper vi mer än gärna in det varma solljuset genom skira gardiner. Ju kyligare det blir ute desto kallare blir även ljuset och då kan det vara mysigt att byta ut de tunna längderna mot tjockare, tyngre gardiner.

3. Pläden

Att den svenska sommaren inte är fri från kyliga dagar, kvällar och nätter vet vi av erfarenhet, men när temperaturen kryper ännu längre ner är det dags att byta ut den tunna, glesstickade sommarpläden mot en varmare variant. Varför inte en grovstickad filt eller en i mjuk fuskpäls?

Flätad grå filt

Foto: Decordots

4. Växterna

Låt de blommande krukväxterna vila och ge plats åt storbladiga och tåliga gröna växter. Monstera, fiolfikus, flasklilja och garderobsblomman är några exempel på växter som klarar sig fint med begränsat ljus. De lämpar sig dessutom utmärkt för dig som ofta glömmer att vattna.

monstera

Via: Roomed

5. Sängkläderna

Kallt utomhus är inte alltid lika med kallare i sovrummet, så du kan gott behålla dina vanliga sängkläder. Dock kan mer dova kulörer och nyanser höja mysfaktorn och göra att rummet känns mer ombonat.

Bäddningstips

Foto: Ikea / Via: Broste Copenhagen

Läs mer:

6 växter som överlever höstmörkret

 Förnya hemmet utan renovering – 7 smarta tips