5 drömmigaste köken vi sett på Hemnet

5 drömmigaste köken vi sett på Hemnet

Funderar du på att renovera köket och behöver lite inspiration? Eller är du också bara intresserad av snygga Hemnet-hem? I vilket fall som helst är den här artikeln verkligen något för dig – vi har nämligen samlat de 5 snyggaste köken vi sett på Hemnet på sistone!
02 maj, 2016

Varje vecka utser vi på ELLE Decoration ”veckans drömhem på Hemnet” – och som alla vet är köket hemmets hjärta. Så den här veckan tar vi oss en närmare titt på just köken i drömhemmen. Här är våra 5 favoriter!

Hemtrevligt lyxigt

Mörkgrått kök med en köksö.

Styling: Emma Fischer Foto: SE360 för Bjurfors

Mörkgrått kök med praktisk köksö, handtag av mässing och bänkskiva av betong. Pendellampor, Lee Broom.

Kök med massa örter i fönster.

Styling: Emma Fischer Foto: SE360 för Bjurfors

Drömfint med plats för färska örter på köksön och citronträd i fönstret. Kroklist i mässing är perfekt för att hänga redskap, grytlappar och allsköns pryttlar. Snyggt med betongskivan mot det mörkgrå köket.

Se fler bilder från drömhemmet här!

Modernt sekelskifte

Härlig känsla med det rustika brädbordet och svarta pinnstolar till. Luftigt med öppna, gråmålade hyllplan som är fina mot kakelväggen som går ända upp till stuckaturlisten. Köket är från Ikea. Läckert med de rökfärgade, avlånga glaslamporna över köksbänken mot den mer ombonade taklampan med textilskärmar. Skön stilkrock!

De öppna hyllplanen, kroklisten, kakelväggen och betongskivan skapar ett modernt, men också lättjobbat, praktiskt och härligt kök.

Se fler bilder från drömhemmet här!

Platsbyggt med wow-faktor

Ett lantligt kök.

Styling: Dusty Deco, Walles & Walles, Polstjernan Antiques och Belenius/Nordenhake Foto: Hannes Söderlund för Alexander White

Ett lantligt, platsbyggt kök med gott om härlig förvaring, en vacker stavparkett på golvet och marmorklädda skivor. Lampan i taket har en sann wow-faktor, både eterisk och grafisk är Vertigo från Petite Friture – en av de senaste årens mest uppskattade och omskrivna ljuskälla.

Se fler bilder från drömhemmet här!

Stilrent och trendigt

Vilket kök! Här möts två av årets största trender: pasteller och obehandlat trä. Den ljusa träbänkskivan harmonierar så vackert med trägolvet. Fin kontrast med den bulliga kyl- och frysen från Smeg mot det mer strama och enkla lindblomsgröna köket med handtag av mässing. Italiensk mosaik klättrar en bit upp på väggen. Sno genast den smarta idén med öppen hyllförvaring i plywood. Enkelt och snyggt.

Se fler bilder från drömhemmet här!

Pampigt och lantligt

Den härliga takhöjden och det välvda fönstret skänker köket en riktig ljusdusch. Pampigt lantkök i grått med bänkskiva i valnöt och vitt kakel möter det hårdvaxoljade golvet på ett fint sätt. Charmigt att mixa pinnstolar i olika färger runt det rejäla bordet.

Skåpen går hela väggen upp till taket med plats för mycket förvaring. Vedum och Lidhult har snarlika lantkök i sitt sortiment. Härligt att de glasade originaldörrarna finns kvar och skapar känsla.

Se fler bilder från drömhemmet här!

Läs mer:

5 snygga kök i 5 olika stilar vi älskar just nu!

12 snygga inredningsidéer för små kök

11 tjusiga budgetkök från Ikea som ser allt annat än billiga ut