Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

5 drömmigaste balkongerna på Hemnet

10 maj, 2016 
AvJoel Linde
Under stora delar av året står de där helt orörda, men nu är äntligen balkongsäsongen här. Låt dig inspireras av några av de härligaste balkongerna vi sett på Hemnet på sistone!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Långa middagar, ljuvliga frukostar eller helt enkelt en plats för avkoppling. I takt med att värmen kryper sig närmare blir balkongen ett extrarum som många mer än gärna spenderar all sin lediga tid på. Här har vi listat 5 balkonger vi inte får nog av just nu!

Läs också: 5 drömmigaste köken vi sett på Hemnet på sistone

1. Göteborg, Kungsgatan.

Fem våningar upp i centrala Göteborg finns den här rymliga balkongen med härliga dubbeldörrar. Balkongen blir som ett extrarum och bidrar till att lägenheten känns större än vad den är. Balkongen är vacker och inspirerande i all sin enkelhet. Tänk vad några lastpallar, ljusa textilier, ljusslingor och växter kan göra för att höja mysstämningen!

balkong1
balkong_entrance_makleri_Foto_Anders_Bergstedt
Annons
balkong_entrance_kvall_foto_Anders_Bergstedt
Foto: Anders Bergstedt för Entrance Fastighetsmäkleri. Stylist Anna Furbacken.

Läs också: 17 fina inredningstips till din balkongen

Annons

2. Stockholm, Valhallavägen.

Terrassen på cirka 16 kvadrat ligger i västerläge och hör till en nybyggd vindsvåning i Vasastan i Stockholm. Här är betongdrömmen ett faktum i form av den tjusiga bänken och bordet i betong. Till detta två vita stolar som i all sin enkelhet bidrar till att skapa en härlig kontrast till betongen.

balkong_2_valhallavagen-14-5tr_440917
balkon_1_valhallavagen-14-5tr_440918
valhallavagen-terrass
Foto: Notar Hammarby
Annons

Läs också: 5 bästa växterna att odla på balkongen

3. Stockholm, Arbetargatan (reklamlänk)

Centralt på Kungsholmen i Stockholm hittar du denna stora terrass som vi mer än gärna avnjuter både frukost, lunch och middag på. Balkongen nås direkt från sovrummet och är härligt inbjudande med en yteffektiv soffgrupp, kuddar i överflöd, en härlig matta och växter.

balkong kungsholmen
balkong kungs2
Foto: Anna Malmberg för Fantastic Frank
Annons

Läs också: Så odlar du på liten yta – 7 snygga tips!

4. Göteborg, Kungshöjdsgatan.

Du når balkongen via dubbla glasdörrar direkt från köket, och med morgon- och förmiddagssol är den ett givet val för helgfrukosten i sommar. Här ser vi också hur ett mönstrat golv kan bidra med en härlig känsla till helheten. Golvet gör sig otroligt fint till den enkla cafégruppen och terrakottakrukor som med fördel har ställts rakt på balkongen.

balkong goteborg2
balkong_golg
Annons
balkong goteborg
Foto: Cim Ek för Alvhemmäkleri

Läs också: Så odlar du potatis – på balkongen

Annons

5. Stockholm, Kellgrensgatan.

Här finns en takterrass på 115 kvadrat (!) med orangeri och pergola, samt en balkong på 20 kvadratmeter. Tillsammans är det är nästan lika stort som själva lägenheten och är minst sagt en av de härligaste på Hemnet just nu. Kanske rent av anledning nog att flytta in i denna härliga lägenhet?

balkong wrede2
balkong wrede
Foto: Fredric Boukari för Wrede

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons