Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationInspiration för balkongenSe ELLE Hemma hos

5 drömmiga vardagsrum – i 5 olika stilar

10 apr, 2018 
AvCaroline Holmbom
Vi kan inte få nog av fina vardagsrum! Bohemiskt som hos Amelia Widell, blåmålat med en perfekt tavelvägg som hos Krickelin och avskalat modernt som hos modedesigner Anna Valentine. Här är fem drömmiga vardagsrum att inspireras av.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Bohemiskt, mjukt och sinnligt eller modernt avskalat. Oavsett vilken stil du gillar bäst hittar du garanterat inspiration i vårt galleri. Här har vi valt ut fem vardagsrumsfavoriter som alla har det där lilla extra.

1.Trendig stilmix

Grönmålat vardagsrum
Styling: Alexandra Ydholm Foto: Andrea Papini Syns i: Säker stilmix med vintage, moderna inslag och ett drömmigt sovrum

I detta inspirerande vardagsrum har väggarna målats i en behaglig grön kulör ur kollektionen Balance från Jotun. Den sköna gröna nyansen sätter en trivsam stämning samtidigt som den lyfter både möbler, tavlor och inredningsaccessoarer. Att lägenhetsinnehavaren Cajsa älskar 1950–70-talet syns på stilblandningen i rummet. Här möts nytt och gammalt i en perfekt mix!

Annons

2. Bohemisk lyx

Ombonat vardagsrum med möbler i lila och ljusrosa
Styling: Saša Antic Foto: Andrea Papini Syns i: Amelia Widells magiska hem

Vår bloggare Amelia Widell har ett vardagsrum som rymmer flera härliga färgklickar, som exempelvis en ljuvlig rosa soffa och en lila fåtölj.  Flera av möblerna är klädda i bomullssammet, ett material som förhöjer den bohemiska, konstnärlig känslan i rummet. Billy-hyllorna i bakgrunden är fyllda till bredden med böcker och ovanpå samsas konst, växter och vackra detaljer om utrymmet.

3. Mjukt och sinnligt

Bohemiskt vardagsrum
Foto: Marcus Lawett Styling: Karolina Vertus Syns i: Drömmig inredning i magiska Köpenhamnsvåningen

Varje vrå i detta vardagsrum har fått sin dos av kärlek och omsorg av lägenhetsinnehavaren Maria Toft. En stor soffa är viktig för att skapa en skön och avslappnad atmosfär, tycker Maria. Här sitter hon gärna och tittar på tingen runtomkring, som ett slags mindfulness. ”Jag tittar på var och en av mina älskade saker, minns var och hur jag fann just den och alla känslorna runtomkring”. Hennes bästa tips för att skapa ett personligt hem är att följa sina idéer hela vägen, oavsett om stilen man vill skapa är minimalistisk, retro-inspirerad eller bohemisk.

Annons

4. Behagligt blått

Kristin Krickelin Lagerqvists vardagsrum med ljusblåa väggar och tavlor
Styling: Kristin Lagerqvist Foto: Andrea Papini Retusch: Jenny Söderström Syns i: Inredningsmagi hos vår bloggare Krickelin

Varmt, ombonat och inrett i femtio nyanser av blått. Så skulle en snabb beskrivning av Kristin Lagerqvists hem kunna se ut. Det är något lugnande och tröstande med de olika tonerna från himmel och hav, menar Kristin. Vid soffan i vardagsrummet pryds väggarna av Kristins egna bilder, utrivna tidnings sidor och foton tagna av vänner. Istället för att sprida ut tavlorna över hela rummet är ett bra tips att som Kristin samla dem i ett hörn.

Annons

5. Avskalad charm

Avskalat och snyggt vardagsrum
Styling: Luanne Toms/Frank Features Foto: Elsa Young/Frank Features Syns i: Ljust och stilrent i modedesignerns hem

Vardagsrummet hemma hos modedesigner Anna Valentine har en lugn, nästintill sakral atmosfär. Det stora sällskapsrummet har en takhöjd på fyra meter och vackra glasdörrar mot ett grönskande torg. Inredningen är en blandning av designklassiker, arvegods och möbler i naturliga material. ”Jag tycker om färger, men jag föredrar ändå sparsamt färgsatta rum. Jag njuter betydligt mer av ljuset och utsikten från fönster än av färgstark inredning”, berättar Anna.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Läs mer:

9 compact living-tips för det lilla vardagsrummet

Svenskarnas favoritrum korat – här tillbringar vi helst vår tid

Så uppdaterar du vardagsrummet – med 7 av de nya trenderna

Annons