Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationInspiration för balkongenSe ELLE Hemma hos

5 magiska badrum att inspireras av inför renoveringen

20 okt, 2017 
AvSanna Rossäng
Olika stilar på badrum.
Lantlig charm, mörka toner eller fransk elegans. Här är fem fantastiska badrum – i helt olika stilar – att inspireras av.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Går du i renoveringstankar men saknar inspiration? Lugn, vi hjälper dig! Här delar vi med oss av några av våra favoritbadrum i fem olika (men lika inspirerande!) stilar.

1. Industri och betong

Badrummet i industri och betong.
Badrum med mönstrat golv.
Styling: Tina Hellberg, foto: Johan Sellén. Syns i: Mjuk minimalism i gamla guldsmedsbutiken. 

Väggar och golv ton i ton i en grå färgskala skapar ett lugnt och harmoniskt intryck. Den mörka basen kompletteras med ett mönstrat golv och detaljer i trä och färgade textiler. Ett industriellt och vackert badrum som för del delen är både ombonat och inbjudande.

Annons

2. Rustik elegans

Av: Emma Persson Lagerberg, foto: Andrea Papini. Syns i: Vintage och industri i gamla professorshemmet.

Ett klassiskt schackrutigt golv i kombination med en kristallampa och rustikt trä skapar en genuin och inbjudande atmosfär. Arvegods och loppisfynd ger badrummet karaktär och framhävs på ett vackert sätt mot de svartmålade väggarna. Komplettera med gröna växter för ett ännu vackrare resultat.

Annons

3. Franska vibbar

Styling: Malin Persson, foto: Petra Bindel. Syns i: Kika in i vår bloggare Malin Perssons magnifika hem.

Inred badrummet med vackra ting du tycker mycket om och skapa dig ditt eget drömbadrum. Här får ett stort badkar agera huvudnumret vackert placerat framför ett stort fönster med ljusinsläpp. Komplettera med ett vackert skåp, speglar med guldkant och möbler i rutsik stil för ett badrum med fransk vibb. Att hänga en klänning i fönstret blir en dekorativ och personlig detalj.

Annons

4. Lantlig charm

Av: Emma Persson Lagerberg, foto: Petra Bindel. Syns i: Nina Perssons magiskt vackra hem i New York.

Ett lantligt och tidsenligt badrum kan aldrig bli fel. Här har den lantliga stilen kompletterats med eleganta lösningar som skapar en vacker tidlös känsla. Att klä in badkaret i träpanel för att möta väggpanelen ger badrummet en helhetskänsla. Panelerna kompletteras med vackra taklister, klassiskt vitt kakel och ett spartanskt draperi. Dubbla handfat och speglar ger en känsla av välbehövlig lyx.

Annons

5. Avskalad lyx

Styling: Gill Renlund, foto: Johan Sellén. Syns i: Kika in i spektakulära villan på Lidingö – med egen helikopterplatta.

I detta vackra badrum osar en känsla av lyx med den avskalade inredningen. Här får textil en given plats då det inte finns några dörrar, istället används textilerna som avskärmning och insynsskydd. Väggarna är klädda i spårad Carraramarmor, en vacker kontrast till de mörka trägolvet. Även här får dubbla handfat och speglar en given plats som bidrar till ytterligare känsla av lyx.

Läs mer:

Så fixar du ordning i badrummet – 6 smarta tips

6 detaljer som skapar lyxkänsla i badrummet

7 sätt att förnya badrummet 

Annons