5 detaljer som skapar lyxkänsla i badrummet

5 små detaljer som lyxar till badrummet

Badrummet är kanske det rum som prioriteras sist när det kommer till inredningen, men det är aldrig för sent att ge det lite extra kärlek! Här är detaljerna som skapar en härligt lyxig känsla.
04 oktober, 2018

VIDEO: HÄR ÄR INREDNINGSTRENDERNA SOM TAR ÖVER I ÅR

Inspireras av de viktigaste inredningstrenderna 2020
Slå på ljud

 

Utan rätt detaljer kan ett badrum upplevas som kalt, opersonligt, hårt och tråkigt. Det krävs dock inte särskilt mycket för att lyfta känslan och skapa en härlig oas du gärna tillbringar tid i – och nej, vi pratar inte om renovering.

Mjuka upp och lyxa till badrummet med hjälp av inredningen. Här är fem inspirerande detaljer som lyfter badrummet och fixar en exklusiv känsla.

1. Badrum med stämningsfull belysning

Badrum med stämningsfull belysning

Foto: Stellan Herner Styling: Lotta Noremark Syns i: ”Stilfull sommardröm med LA-känsla och 70-talsvibbar

Det är inte bara textiler, växter och vacker förvaring som kan skänka stämning till badrummet, även belysningen spelar en stor roll för helheten och kan vara skillnaden mellan ett vanligt badrum och ett badrum med lyxkänsla.

Kombinera flera olika ljuskällor. Låt en lampa fungera som övergripande allmänljus och komplettera med punktbelysning som ger ett stämningsfullt och mjukt sken.

2. Badrum med snygg förvaring

Även om ytskikten och själva materialvalen ligger som grund för hur ett badrum upplevs kan du addera till lyxkänslan med möbler och detaljer.

Har du tillräckligt med utrymme i badrummet är ett tips att ställa in ett litet sidobord, en vacker pall, några prydnadsföremål, en fin kruka eller liknande. På så vis kan du höja känslan på ett kick.

Har du ont om plats är en dekorativ stege är hett tips. Lutad mot väggen tar den inget av det dyrbara utrymmet, annat än väggen den står mot. På stegen kan du hänga fina handdukar, en badrock eller kimono, kläder eller amplar med växter. Så stegen är inte bara en inredningsdetalj utan också en smart förvaringsmöbel.

3. Badrum med grafisk tavelvägg

Konsten platsar inte bara i vardagsrummet eller sovrummet, men trots det är vi många som inte tänker på att badrummet också har tomma väggar – perfekta att fylla med konst för ett lyxigt resultat.

Sätt upp ditt favoritmotiv eller kombinera flera olika verk och skapa en trendig tavelvägg. Låt motiven gå i samma färgskala eller stil – eller blanda hejvilt och låt ramarna bli den sammanhängande länken. Du bestämmer.

Innan du gör hål i väggen är det däremot bra att läsa på om vad som gäller i våtutrymmen, så att du inte orsakar någon vattenskada.

4. Badrum med öppen förvaring

Stängda skåp hjälper till att hålla ordning i badrummet, men när det kommer till dina fina förpackningar, vackra produkter och snygga parfymer – visa upp dem!

Diskreta hyllplan i en öppen lösning är perfekta för att sätta produkterna i fokus och framhäva det där lilla extra som gör att badrummet känns både lyxigt och personligt.

5. Ljusgrått badrum med snittblommor

I ett färgdiskret badrum hamnar detaljerna automatiskt i fokus, så då gäller det att tänka igenom vad du vill att badrummet ska utstråla. En lyxig känsla får du enkelt med snygga och väl valda prydnadsting, lampor och speglar. Men glöm inte det gröna.

En grön växt i en kruka eller ampel sätter guldkant på vilket badrum som helst eller varför inte inreda med en vacker vas med fräscha snittblommor? Perfekt om ditt badrum saknar fönster, som gör det svårt för krukväxter att överleva.

Läs också:

5 tåliga växter att ställa i badrummet

Enkla knepen som skapar spa-känsla i badrummet

5 magiska badrum att inspireras av inför renoveringen

Så skapar du en trendig tavelvägg – stor upphängningsguide