Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationPåskdekorationerPåskpyssel och DIY

5 bästa caféerna i Visby

15 jul, 2016 
AvELLE Decoration
Tänker du vara på Gotland i sommar? Här är caféerna du inte får missa.
Annons

Cafés Johan Hedberg är uppvuxen på Gotland och kan ön som en göteborgare kan Avenyn. Så vem passar då bättre att fråga om Gotlands-tips än Johan? Här är de bästa caféerna på Gotland i sommar – om gotlänningen själv får välja. Och det får han ju.

ka:feit

Det familjära caféet med gotländsk stavning har en välkomnande känsla och bjuder på mycket hjärtat i mitten av sommarens Visby. Här serveras det allt från goda matiga mackor, till hela vällagade rätter och utsökta fikabitar. Caféet har också ett unikt samarbete med Gotlands bästa bryggeri, Barlingbo bryggeri. Bryggeriet har tagit fram en helt egen öl exklusivt för ka:feit, en smakrik klassisk kaffestout – bara en av många bra anledningar för dig att besöka Visbys trevligaste ka:fei i sommar!

Öppettider: mån – ons 10–18, tors – lör 10–19, sön 11–17
Vart: Hästgatan 3
Hemsida: Kafeit.se

Skafferiet

Mitt på Adelsgatan ligger Skafferiet med sin mysiga 1700-talsmiljö och lummiga utegård. Här serveras det fika, matiga mackor och varmrätter, där det också går utmärkt att ta en öl eller ett glas vin till. De har även väldigt god glass, där du kan nypa en maffig marängswisch eller en kall strutglass.

Annons

Öppettider: mån – tors 11–17, fre 12–16, lör 11–16, sön 12–16
Vart: Adelsgatan 38
Hemsida: Skafferietivisby.se

Ett rum för resande

”En kort resa långt borta”, brukar det heta när man pratar om Gotland och det uttrycket passar perfekt på pittoreska och härliga Ett rum för resande. Njut på uteserveringen (som påminner om en grön park mitt i Rom där man sitter på kullerstenstrottoaren) och ät en superbt tillagad pasta, eller luta dig tillbaka med en god kopp kaffe av kaféets egna rost som de blandat själva sedan 2008. Bella vacanza!

Öppettider: mån – fre 10–17, lör 11–16
Vart: S:t Hansgatan 15
Hemsida: ettrumforresandecafe.com

H10

Snygga H10 är ett café med puls som ligger i ett av de populäraste stråken i Visby innerstad. Här hittar du många goda och bra veganska och vegetariska alternativ, och de är kända för sina fräscha och goda sallader. Så ta en tugga av din rawfoodboll på uteserveringen och se människorna rulla ner över de soldränkta kullerstenarna.

Annons

Öppettider: mån – fre 08–18, lör 10–17, sön 11–17
Vart: Hästgatan 10B
Hemsida: H10barcafe.se

Märthas café

Anrika Märthas café på Östercentrum är det perfekta stället att ta en paus på i Visby en sällsynt, regnig dag (hur sällsynta de än må vara). Ta en bit av deras klassiska smörgåstårta på terassen, eller bara en kopp välbryggt kaffe och en fikabit i väntan på att molnen spricker upp, då du kan åka till stranden igen.

Öppettider: mån – fre 06–17, lör 06–16

Vart: Scheelegatan 6

Hemsida: Facebook

Text och sammanställning: Johan Hedberg

Annons