Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

5 av höstens stora trender – enligt budgetkedjorna

11 sep, 2018 
Här är höstens stora trender.
Naturligt snyggt, spännande keramik och ett harmoniskt hem. Det är några av ledorden när det kommer till höstens stora inredningstrender hos budgetkedjorna. Vilken blir din favorit?
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Sommarens värmeböljor har börjat avta och ger nu plats för svalare väder, regn och mörkare kvällar. Och med kommer även en ny säsong i hemmet.

Vi har detaljstuderat kedjornas nya kollektioner för att se vilka trender som råder i budgetprisklassen i höst. Och det finns mycket snyggt att välja på för den som vill förnya hemmet eller addera en liten trendig detalj, utan att tömma hela plånboken.

Trend 1: Keramik

Höstens trendaccessoar i hemmet är vad som helst i keramik. Krukor och vaser i stengods fungerar som blickfång och är dessutom användbara utöver den dekorativa aspekten.

Tänk personligt – oavsett om du väljer släta eller skrovliga ytor eller föredrar mönster och färg. Att blanda stilar är enkelt och snyggt när det kommer till keramik.

Keramik är en av höstens stora trender
Foto: Jotex, Zara Home

Trend 2: En höstinspirerad färgpalett

Höstens trendfärger går i sotiga toner av rosa, gult, orange och rött. Vi ser mycket rostrött, gammelrosa, korngult och kummin som bidrar med färgklickar till den i övrigt naturnära paletten, utan att ta över.

Annons

En fördel med höstens trendkulörer är att de är enkla att kombinera med varandra samt med nyanser av såväl blått, grått som grönt.

Höstens trendfärger går i gult, orange och rosa
Foto: Ellos Home, Granit

Trend 3: Naturligt snyggt och harmoniskt

Naturmaterial, jordiga toner, minimalistiskt och rofyllt. En av höstens största trender är helt klart ett harmoniskt hem.

Linjerna är tydliga och enkla och mixen sker i materialen samt texturerna, snarare än i färger och mönster. Åhléns har inspirerats av Japan, medan flera andra budgetkedjor lyfter det naturfärgade träet samt rogivande nyanser av beige och brunt.

Annons
Naturnära och harmoniskt är höstens stora inredningstrend
Foto: Zara Home, Granit

Trend 4: Sammet

Även om de mest trendkänsliga har övergett sammeten för linne så är materialet fortfarande det allra populäraste hos budgetkedjorna i höst och vinter.

Det mjuka materialet finns i alla tänkbara färger och i syns i allt från kuddar, förvaringslådor och överkast till fåtöljer, soffor, puffar och gardiner.

Shoppingtips: 9 trendiga och snygga sittpuffar i sammet

Sammet fortsätter vara trendigt
Foto: Jotex, Ellos Home

Trend 5: Retroflört

Hösten hos budgetkedjorna bjuder även på influenser från tidigare decennier. Färger och former flörtar med bland andra 70-talet som smyger sig tillbaka i inredningen på flera håll den kommande säsongen.

Annons

Bland Ikeas höstnyheter syns terrazzomönster och dessutom har möbeljätten nyligen lanserat en kollektion inspirerad av 50- och 60-talet och följer upp med en 70- och 80-tals kollektion samt en 90- och 00-tals kollektion senare i höst och vinter.

Retro är trendigt i höst
Foto: Ikea, H&M Home

Läs mer:

Så ser hösten ut hos Ellos Home 2018

Så ser hösten 2018 ut hos Granit

Naturnära och harmoniskt – så ser hösten ut hos Zara Home

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons