4 konstutställningar värda att besöka i höst

Hösten är här och det är dags att fylla på med lite inspiration! Här är några guldkorn från höstens konstscen som vi inte vill missa.
24 september, 2017

Fascinerande glaskonst, grafiska och teknologiska tryckprocesser, kvinnlig identitet och naturen i fokus. Utställningarna är otaliga och vi tipsar om fyra stycken som vi garanterat kommer att besöka!

Fredrik Nielsen, Purple Carpaint Pitcher, 2015. Foto: Hans Runesson.

1. Dunkers

Höstens stora utställning på Dunkers i Helsingborg samlar nio glaskonstnärer i sju rum. Vandra genom poetiska landskap i glas, se självlysande uranglas och verk av bland andra Åsa Jungnelius, Fredrik Nielsen, Ingalena Klenell och Nina Westman.

Walk the Line30 september-18 mars 2018, Dunkers kulturhus.

Charlotte Johannesson, Identity, 1983.

2. Malmö Konsthall

Här möts tre konstnärer från olika generationer som alla arbetar med grafiska och teknologiska tryckprocesser inom det experimentella fältet. Ta chansen att se bilder av Charlotta Johannesson, en av våra pionjärer inom datorgrafik som 1970 uppfann en metod att översätta textil komposition till en teknologisk bildvärld.

Pressure | Imprint, 30 september–14 januari 2018, Malmö konsthall.

Julia Peirone, Sleepy Head, 2016, Göteborgs konstmuseum.

3. Göteborgs konstmuseum

Göteborgs konstmuseum dedikerar hela vintern åt Julia Peirones fotografier som ofta utforskar kvinnlig identitet. Här väcks intressanta frågor om vad en fotografisk bild kan vara och kan göra, speciellt i dag med våra sociala mediers självcentrerade bildkultur.

Julia Peirone, 4 november-18 mars 2018, Göteborgs konstmuseum.

Andy Goldsworthy, Mud. Dumfriesshire, Scotland. 13 February 2014 © Courtesy of Andy Goldsworthy and Slowtrack, Madrid.

4. Skissernas museum

På Skissernas Museum i Lund pågår Skandinaviens första utställning med den brittiske konstnären Andy Goldsworthy. Dagligen skapar han verk i naturen av de material som finns närmast till hands, från vatten till solljus. Följ med bakom kulisserna och se fotografierna som fångat de magiska arbetsmiljöerna.

Andy Goldsworthy: Drawing a Line, 8 september-28 januari 2018, Skissernas Museum/Museum of Artistic Process and Public Art.