3 x Sommarinspiration i bokform

16 maj, 2013 
AvAnna Malmberg
Annons


Flärdfulla festtips för vintageälskaren, inredningsidéer för uteplatsen och charmerande bilder från trädgårdar över hela Sverige – här är tre nya böcker med smak av sommar och uteliv. Klicka på bilderna för att se dem i större storlek.

Ovan: Den som verkligen vill sudda ut gränsen mellan ute och inne kan hänga till synes vanliga taklampor vid sin matplats i det fria. Tricket är att använda lampskärmar i material som tål väder och vind och att ”gömma” en utomhussäkrad armatur inuti. Eller att, som här, lämna dem tomma och istället tända levande ljus. Sommardukningen i växthuset är en av många festfina idéer i boken Vintageparty av Linda Hansson, Louise Lemming och Emma Sundh, 175 kr, Norstedts.

Annons

Med lite kreativitet behöver man inget stort utrymme för att kunna odla – här hänger amplar med jordgubbsplantor på den utfällbara ”vädringspinnen” som finns på många balkonger. Tack vare stapelbara och hopfällbara möbler ryms även matplats, solstol och torkställning för tvätt på denna väl utnyttjade yta. Fler bilder på detta och andra inspirerande uterum finns i boken Kliv in kliv ut – 29 vilda ställen att leva på – ute! Pris 199 kr, Ikea.

Få en fin och festlig inramning med en enkel ljusslinga kring eller ovanför sittplatsen. Liknande utomhusslingor med klara eller färgglada glödlampor finns bland annat hos Konstsmide. Bilden kommer från boken Swedish Details Gardens av Annika Huett och Ulf Huett Nilsson, med inspirerande foton från trädgårdar över hela Sverige, 299 kr, Max Ström.

Annons
Annons
Innehåller annonslänkar