3 vanliga (men onödiga) köksartiklar du bör byta ut – för miljön

miljö

Att panta burkar, sopsortera och återvinna är ett steg på vägen, men det finns fler saker du kan göra för miljön. Genom att byta ut de här vanliga köksartiklarna kan du göra stor skillnad.
23 mars, 2017

Vi blir allt mer miljömedvetna och gör aktiva val för att leva mer hållbart. Att äta ekologiskt, sopsortera, panta burkar och konsumera mindre kött är helt rätt väg att gå, men det finns vissa saker som lätt glöms bort – och det är köksartiklarna.

Många köksartiklar är egentligen helt onödiga och kan med fördel bytas ut mot andra saker, som är betydligt snällare mot miljön.

1. Sugrör i plast

Vill du av någon anledning inte dricka direkt ur glaset, burken eller flaskan bör du välja sugrör av papp. Dessa är betydligt snällare mot miljön och finns dessutom i en mängd fina färger och roliga mönster.

2. Engångsbestick

Att äta hämtmat och avnjuta i hemmet är ett trevlig helgnöje eller vardagslyx, men engångsbesticken eller ätpinnarna du brukar få med kan du däremot tacka nej till.

Äter du hemma kan du lika gärna använda dina vanliga, diskbara bestick. Spara engångsartiklarna till de gånger du äter på språng, utomhus eller liknande.

3. Plastfolie

Plast är som bekant riktigt dåligt för miljön och det finns alldeles för mycket av det i naturen. Så att undvika så många – egentligen onödiga – plastartiklar som möjligt är alltid en bra idé.

Plastfoliet som du drar över matresterna är en sak som är överflödig. Faktum är att det inte finns någon anledning att använda detta om du har en matlåda eller annan behållare med lock.

Foto: Shutterstock

Källa: My domaine

Läs mer:

Årets inredningsbloggare: 5 tips för en harmonisk och hållbar inredning

Sopsortera rätt – experten reder ut vanliga misstag