3 svenska designers i mästarklass

3 svenska designers i mästarklass

I dag är dagen då vi uppmärksammar svensk design lite extra!
06 juni, 2016

Fira Sveriges nationaldag med att besöka en utställning med svensk formgivning. Här är tre formgivare ur olika generationer som är aktuella med både utställningar och nya produkter.

Stig Lindberg 100

I år skulle Stig Lindberg ha fyllt 100 år och hans livfulla mönster på textil och keramik är lika aktuella som de var när han skapade dem. På Gustavsbergs Porslinsmuseum hyllas han med en utställning som pågår till och med den 11 september och tidigare i vår presenterades tapeter med hans mönster i kollektionen Scandinavian Designers II av Boråstapeter.

portratt9

Stig Lindberg i studion i Gustavsberg. Foto Gustavsbergs Porslinsmuseum/Värmdö Kommun

BT_SDII_Bersa_Kitchen

Tapet Berså med mönster från den älskade servisen, säljstart 15 juni, Boråstapeter.

Ingegerd Råman

Hon har precis varit med om att lansera succékollektionen Viktigt för Ikea, ny keramik för japanska Arita och skålar för Smaller Objects – Bland annat. På många sätt är 2016 Ingegerd Råmans år. Och vad passar då bättre än en stor utställning på Nationalmuseum Design i Kulturhuset i Stockholm. Utställningen fokuserar på uppdragsarbeten, som design och utsmyckningar, och pågår till den 14 augusti. Sedan flyttar utställningen vidare till Vandalorum där den visas 3 september–27 november.

Ingegerd_Raman_10

Ingegerd Råman i dörren till sin ateljé på Skeppsholmen. Foto Anna Danielsson/Nationalmuseum

Ingegerd_Raman_2

Nya tekannor av Ingegerd Råman för japanska Arita.(Foto Anna Danielsson/Nationalmuseum

Ludvig Löfgren Nio år till skogs

I sommarens utställning på Designgalleriet i Stockholm visar Ludvig Löfgren ett urval produkter som tillkommit under de nio år som gått sedan han anställdes på Kosta Boda. Vi får följa arbetet från de fösta julprodukterna för Kosta Boda till den allra senaste kollektionen Into the Woods för Målerås, där han arbetat de senaste tre åren. Utställningen pågår till den 30 juni.

Ludvig-Lofgren

Ludvig Löfgren. Foto: Målerås

intothewoodstableware

Ludvig Löfgrens senaste glasservis Into the Woods, Målerås.