3 smarta sätt att få ledigheten att kännas längre

Ledigheten hinner precis börja innan den tar slut och vips så är det dags att ställa väckarklockan igen. Känner du igen dig? Här är knepen som får ledigheten att kännas längre.
22 december, 2016

Ledighet är härligt, men som bekant kan den gå ganska snabbt och innan man vet ordet av så är det plötsligt måndag och en ny arbetsvecka igen.

Läs också: Så gör du sovrummet mysigare med ljusslingor – 7 inspirerande tips

Men misströsta inte, gör det bästa av situationen istället. Med några enkla knep kan du få ledigheten att kännas längre.

1. Prioritera fredagen

När arbetsveckan är slut är det lätt att bara vilja kollapsa i soffan när du kommer hem. Undvik det om du kan och hitta på saker på fredagkväll.

Träffa vänner, laga mat med familjen eller gå ut på restaurang. Det behöver inte vara mer komplicerat än så, huvudsaken är att du hittar på något. Att skjuta upp alla aktiviteter till lördagen får nämligen helgen att kännas kortare.

2. Schemalägg din tid

Det må vara tråkigt, men att schemalägga din ledighet gör att du hinner med mycket mer. Det kan dessutom bidra till att du känner dig mindre stressad, eftersom du har bättre koll på läget.

3. Blanda aktiviteterna

Nöj dig inte bara med att sitta i soffan och kolla filmer, även om det känns lockande.

Visst kan du avsätta tid för tv-tittande, men kombinera gärna den stillasittande aktiviteten med något som kräver lite mer av dig. Genom att blanda olika aktiviteter får du mer valuta för din lediga tid.

Få julledigheten att kännas längre

Källa: My domaine Foto: H&M Home

Läs också: 7 tips för dig som behöver åka på spa

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE DECORATION: