3 Hemnet-hem med trendiga tegelväggar

3 Hemnet-hem med trendiga tegelväggar

Som en genomgående inredningsdetalj, framtagen för att skapa en härlig känsla eller som enkel fondvägg i ett utvalt rum. Här är tre hem med trendiga tegelväggar som vi hittat på Hemnet.
18 maj, 2016

Tegelväggar dyker upp allt oftare i hem just nu – och vi älskar det! Efter en tid av vitt och fräscht vågar vi äntligen ta fram karaktär i våra hem igen. Nu säger vi adjö till alla helspacklade väggar och vågar experimentera mer med vår inredning.

Läs också: 10 största trenderna på Hemnet just nu

Härlig stilmix

I det vackra och rymliga köket i den här vackra tvårummaren i Göteborg finns många tidstypiska detaljer kvar från 1920-talet då lägenheten byggdes. Förutom fiskbensparkett, djupa fönsternischer och taklister har en tegelvägg bevarats på ett vackert sätt.

Tegelväggen skapar en snygg kontrast till den i övrigt sparsmakade köksinredningen och gör sig väl mot kökets kulörer som går i grått, svart och vitt. Ett smart knep för att också låta tegelväggen få ta den plats den förtjänar i köket.

Det är viktigt att tänka på helheten när man väljer att ta fram eller behålla en tegelvägg. Den är väldigt karaktäristisk i sin utformning och det är smart att ta en extra vända när det kommer till färgsättning, inredningsval och övriga materialval. I den här lägenheten har kombinationen av det schackrutiga golvet och bänkskivan i Carraramarmor skapat en härlig stilmix som funkar mer än väl!

Foto: Anders Bergstedt för Entrance mäkleri

Vill du se fler bilder? Hela annonsen hittar du här!

Läs också: 3 Hemnet-hem målade i trendiga pasteller

Genomgående detalj

I den här sekelskiftestvåan i Linnéstaden i Göteborg går bevarade tegelväggar som en röd tråd genom lägenheten. Här blandas gammalt och nytt på ett otroligt smakfullt sätt.

Tegelväggen, som löper vidare mot hallen, skapar en fin kontrast mot klassiska ramluckor, bänkskiva i Carraramarmor och mässingsbeslag och det vita kaklet.

En annan tegelvägg agerar en rustik fondvägg i köket som gör sig snyggt mot stilrent bord i ljust träslag och klassiska Thonet-stolar.

Fondväggen löper vidare mot ett stort skafferi som enhetligt går i tegel.

Här har teglet kombinerats vackert med koppar och mörka hyllor! Tjusigt, tycker vi!

Foto: Cim Ek för Alvhem mäkleri.
Stylist: Stil & rum.

Vill du se fler bilder? Hela annonsen hittar du här!

Läs också: Därför är Göteborg snyggast på Hemnet

Fondvägg i sovrum

I den här genomgångstvåan i Göteborg har många tidstypiska detaljer bevarats. Lägenheten har generös takhöjd och har även denna en framtagen tegelvägg. Här ser vi den i sovrummet, som en tjusig kontrast till de ljusa garderobsdörrarna.

Tegelväggen gör sig extra fin tack vare det härliga ljusinsläppet. Vi tycker också om hur teglet samspelar på ett fint sätt med det bevarade trägolvet.

Foto: Björn Johansson för Reveny
Stylist: Sara Olausson, Epok interiör.

Vill du se fler bilder? Hela annonsen hittar du här!