Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

3 Hemnet-hem med trendiga tegelväggar

18 maj, 2016 
AvSanna Rossäng
Som en genomgående inredningsdetalj, framtagen för att skapa en härlig känsla eller som enkel fondvägg i ett utvalt rum. Här är tre hem med trendiga tegelväggar som vi hittat på Hemnet.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Tegelväggar dyker upp allt oftare i hem just nu – och vi älskar det! Efter en tid av vitt och fräscht vågar vi äntligen ta fram karaktär i våra hem igen. Nu säger vi adjö till alla helspacklade väggar och vågar experimentera mer med vår inredning.

Läs också: 10 största trenderna på Hemnet just nu

Härlig stilmix

Tegelvagg Foto Anders Bergsted-2

I det vackra och rymliga köket i den här vackra tvårummaren i Göteborg finns många tidstypiska detaljer kvar från 1920-talet då lägenheten byggdes. Förutom fiskbensparkett, djupa fönsternischer och taklister har en tegelvägg bevarats på ett vackert sätt.

Annons
Tegelvagg Foto Anders Bergsted-1

Tegelväggen skapar en snygg kontrast till den i övrigt sparsmakade köksinredningen och gör sig väl mot kökets kulörer som går i grått, svart och vitt. Ett smart knep för att också låta tegelväggen få ta den plats den förtjänar i köket.

Tegelvagg Foto Anders Bergstedt

Det är viktigt att tänka på helheten när man väljer att ta fram eller behålla en tegelvägg. Den är väldigt karaktäristisk i sin utformning och det är smart att ta en extra vända när det kommer till färgsättning, inredningsval och övriga materialval. I den här lägenheten har kombinationen av det schackrutiga golvet och bänkskivan i Carraramarmor skapat en härlig stilmix som funkar mer än väl!

Annons

Foto: Anders Bergstedt för Entrance mäkleri

Vill du se fler bilder? Hela annonsen hittar du här!

Läs också: 3 Hemnet-hem målade i trendiga pasteller

Genomgående detalj

Tegelvagg Foto Cim Ek-2

I den här sekelskiftestvåan i Linnéstaden i Göteborg går bevarade tegelväggar som en röd tråd genom lägenheten. Här blandas gammalt och nytt på ett otroligt smakfullt sätt.

Tegelvagg Foto Cim Ek-1

Tegelväggen, som löper vidare mot hallen, skapar en fin kontrast mot klassiska ramluckor, bänkskiva i Carraramarmor och mässingsbeslag och det vita kaklet.

Annons
Tegelvagg Foto Cim Ek-4

En annan tegelvägg agerar en rustik fondvägg i köket som gör sig snyggt mot stilrent bord i ljust träslag och klassiska Thonet-stolar.

Tegelvagg Foto Cim Ek-7

Fondväggen löper vidare mot ett stort skafferi som enhetligt går i tegel.

Annons
Tegelvagg Foto Cim Ek-8

Här har teglet kombinerats vackert med koppar och mörka hyllor! Tjusigt, tycker vi!

Foto: Cim Ek för Alvhem mäkleri.
Stylist: Stil & Rum

Vill du se fler bilder? Hela annonsen hittar du här!

Läs också: Därför är Göteborg snyggast på Hemnet

Fondvägg i sovrum

Nordhemsgatan_18A

I den här genomgångstvåan i Göteborg har många tidstypiska detaljer bevarats. Lägenheten har generös takhöjd och har även denna en framtagen tegelvägg. Här ser vi den i sovrummet, som en tjusig kontrast till de ljusa garderobsdörrarna.

Annons
Nordhemsgatan_18A

Tegelväggen gör sig extra fin tack vare det härliga ljusinsläppet. Vi tycker också om hur teglet samspelar på ett fint sätt med det bevarade trägolvet.

Foto: Björn Johansson för Reveny
Stylist: Sara Olausson, Epok interiör.

Vill du se fler bilder? Hela annonsen hittar du här!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons