Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

19 ljuskällor att ersätta julbelysningen med

15 jan, 2020 
AvRebecca Wictor
mysiga lampor för hela hemmet
Är ditt hem mörkt nu är julstjärnor och ljusstakar åkt tillbaka ner i källaren? Vi tipsar om 19 lampor som funkar perfekt som ersättning av julbelysningen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Man brukar prata om att ett rum ska ha mellan 6-8 ljuskällor, beroende på storleken. Och aldrig är det väl mer tydligt hur mycket belysningen gör för trivseln i ett rum som när man plockar ner all julbelysning. Helt plötsligt känns ens hem mycket mörkare än vad det var innan alla ljusstakar och stjärnor kom upp.

Lampor ökar trivseln

Men deppa inte, det går att ordna. Med en god blandning av läslampor, spotlights och lampor som går att hänga i fönstret är ditt hem snart på banan igen. Vi bor ju trots allt i ett av världens mörkaste länder, så varför inte ta hjälp av lampor för att lysa upp din vardag! Ett bra tips är även att jobba med dimmers så du få bra arbetsljus men även stämningsljus från samma källa.

20 lampor som ersätter julbelysningen

1. Fantasifull bordslampa

bordslampa monkey

Visst är den både rolig och söt, Monkey Lamp från Seletti. Perfekt att ersätta en ljusstake med. Här kan du köpa den (reklamlänk)!

Annons

2. Klassisk design

Fritz Hansen Night owl lampa

Night Owl från Fritz Hansen ger en sofistikerad look till ditt hem. Designen är framtagen för att ge varmt nordiskt ljus. Perfekt i vardagsrummet eller sovrummet! Här kan du köpa den (reklamlänk)!

3. Liten pendel med tvinnad kabelsladd

enkel pendel till fönstret

För att behålla ljuskällor som hänger i fönstret kan du ersätta stjärnor med dessa små taklamporna från Globen Lightning. Flera stycken i olika höjd kommer ge en riktigt härlig belysning i ditt hem. Här kan du köpa den (reklamlänk)!

Annons

4. Sober design

golvlampa i mässing

Kolla in denna golvlampa från Ellos Home i metall, med borstad mässingsfinish. Underbar i sin enkelhet. Här kan du köpa den (reklamlänk)!

5. Bordslampa med frostat glas

design lampa bunkered bug

Sofistikerad, rund bordslampa som passar bra i fönstret eller på byrån. Bordslampan Bug är en enkel design från Co Bankeryd. Här kan du köpa den (reklamlänk)!

Annons

6. Lampa med två glaskupoler

bordslampa från house doctor

Varför inte köpa en lampa med två ljuskällor för att lysa upp en mörk hall, ett sovrum eller vardagsrum. House Doctor har denna härliga design med två kupoler som sträcker sig åt olika håll. Här kan du köpa den (reklamlänk)!

7. Taklampa med plats för en växt

lampa med plats för gröna växter

Dessa underbara lampor från Globen Lightning kan du välja att dekorera med julpynt under julen och sen byta till en vår-växt i januari! Här kan du köpa den (reklamlänk)!

Annons

8. Taklampa i glas

grön glaslampa till fönstret ellos

Det gröna glaset i Milla från PR Home ger ett riktigt mysigt ljus i hemmet. Snygga mässingsdetaljer och funkar lika bra ensam eller flera på rad. Här kan du köpa den (reklamlänk)!

9. Trä och metall möts

lampa i trä från Ellos

Vi älskar denna fönsterlampa från Burton där trä och metall får mötas i en industriell stil. Här kan du köpa den (reklamlänk)!

Annons

10. Vacker pendel av munblåst glas

Liten pendellampa i glas

En fantastisk pendel att ha i fönstret istället för en julstjärna! Rowan Pendel från EBB & FLOW är munblåst och har en snygg tvinnad textilsladd. Här kan du köpa den (reklamlänk)!

11. Enkel vägglampa

Stilren och snygg vägglampa från Lagerhaus. Enkel att montera precis där det behövs mer ljus i hemmet. Här kan du köpa den (reklamlänk)!

Annons

12. Vägglampa med två armar

vägglampa från house doctor

En vägglampa med stora glödlampor från House Doctor som passar perfekt som läslampa mellan soffa och fåtölj. Enkel med mässingsfärgade lamphållare. Här kan du köpa den (reklamlänk)!

13. Vacker skärm i vikt papper

bordslampa origami

Origami bordslampa från By On ger ett varmt och behagligt ljus. En perfekt ersättare av julstjärnan i sovrumsfönstret. Här kan du köpa den (reklamlänk)!

Annons

14. Grönt glas som ger mysigt ljus

grön glaslampa från intala

En härlig bordslampa från Ittala. Formgiven av Magnus Pettersen som är specialist på industriell lyx. Här kan du köpa den (reklamlänk)!

15. Tulpanformad bordslampa

fin glaslampa för fönster

En enkel fönsterlampa som ger ett mysigt ljus till hemmet. Tulip från Globen Lightning passar perfekt på byrån i hallen. Här kan du köpa den (reklamlänk)!

Annons

16. Knallgul designlampa

Denna underbara lampa Panthella från Louis Poulsen lyser upp ditt hem med sin knalliga färg. Med denna lampa ger du hemmet vårkänslor direkt! Här kan du köpa den (reklamlänk)!

17. Vacker träfot

watt och veke Ludde

Ludde bordslampa från Watt & veke funkar som ljuskälla lite överallt. I hyllan, fönstret eller på nattygsbordet. Här kan du köpa den (reklamlänk)!

Annons

18. Snäckformad lampa i mässing

mässingslampa från Gubi

En underbar lampa från GUBI i mässing. Underbart hantverk som lyser upp ditt hem. Här kan du köpa den (reklamlänk)!

19. Globen i din hylla

smalville lampa mässing

Den söta glob med mässingsställ passar perfekt i din hylla eller på fönsterbrädet. Kreativ design från Globen Lightning. Här kan du köpa den (reklamlänk)!

LÄS MER:

5 inredningstrender 2020!

Nya stylingtrenden på Hemnet: Personliga hem

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons