Artikeln innehåller reklamlänkar

19 ljuskällor att ersätta julbelysningen med

mysiga lampor för hela hemmet

Är ditt hem mörkt nu är julstjärnor och ljusstakar åkt tillbaka ner i källaren? Vi tipsar om 19 lampor som funkar perfekt som ersättning av julbelysningen.
15 januari, 2020

Man brukar prata om att ett rum ska ha mellan 6-8 ljuskällor, beroende på storleken. Och aldrig är det väl mer tydligt hur mycket belysningen gör för trivseln i ett rum som när man plockar ner all julbelysning. Helt plötsligt känns ens hem mycket mörkare än vad det var innan alla ljusstakar och stjärnor kom upp.

Lampor ökar trivseln

Men deppa inte, det går att ordna. Med en god blandning av läslampor, spotlights och lampor som går att hänga i fönstret är ditt hem snart på banan igen. Vi bor ju trots allt i ett av världens mörkaste länder, så varför inte ta hjälp av lampor för att lysa upp din vardag! Ett bra tips är även att jobba med dimmers så du få bra arbetsljus men även stämningsljus från samma källa.

20 lampor som ersätter julbelysningen

1. Fantasifull bordslampa

Visst är den både rolig och söt, Monkey Lamp från Seletti. Perfekt att ersätta en ljusstake med. Här kan du köpa den (länk till Tradedoubler.com)!

2. Klassisk design

Night Owl från Fritz Hansen ger en sofistikerad look till ditt hem. Designen är framtagen för att ge varmt nordiskt ljus. Perfekt i vardagsrummet eller sovrummet! Här kan du köpa den (länk till Tradedoubler.com)!

3. Liten pendel med tvinnad kabelsladd

För att behålla ljuskällor som hänger i fönstret kan du ersätta stjärnor med dessa små taklamporna från Globen Lightning. Flera stycken i olika höjd kommer ge en riktigt härlig belysning i ditt hem. Här kan du köpa den (länk till Adtraction)!

4. Sober design

Kolla in denna golvlampa från Ellos Home i metall, med borstad mässingsfinish. Underbar i sin enkelhet. Här kan du köpa den (länk till Ellos)!

5. Bordslampa med frostat glas

Sofistikerad, rund bordslampa som passar bra i fönstret eller på byrån. Bordslampan Bug är en enkel design från Co Bankeryd. Här kan du köpa den (länk till Adtraction)!

6. Lampa med två glaskupoler

Varför inte köpa en lampa med två ljuskällor för att lysa upp en mörk hall, ett sovrum eller vardagsrum. House Doctor har denna härliga design med två kupoler som sträcker sig åt olika håll. Här kan du köpa den (länk till Tradedoubler.com)!

7. Taklampa med plats för en växt

Dessa underbara lampor från Globen Lightning kan du välja att dekorera med julpynt under julen och sen byta till en vår-växt i januari! Här kan du köpa den (länk till Adtraction)!

8. Taklampa i glas

Det gröna glaset i Milla från PR Home ger ett riktigt mysigt ljus i hemmet. Snygga mässingsdetaljer och funkar lika bra ensam eller flera på rad. Här kan du köpa den (länk till Ellos)!

9. Trä och metall möts

Vi älskar denna fönsterlampa från Burton där trä och metall får mötas i en industriell stil. Här kan du köpa den (länk till Ellos)!

10. Vacker pendel av munblåst glas

En fantastisk pendel att ha i fönstret istället för en julstjärna! Rowan Pendel från EBB & FLOW är munblåst och har en snygg tvinnad textilsladd. Här kan du köpa den (länk till Tradedoubler.com)!

11. Enkel vägglampa

Stilren och snygg vägglampa från Lagerhaus. Enkel att montera precis där det behövs mer ljus i hemmet. Här kan du köpa den (länk till Adtraction)!

12. Vägglampa med två armar

En vägglampa med stora glödlampor från House Doctor som passar perfekt som läslampa mellan soffa och fåtölj. Enkel med mässingsfärgade lamphållare. Här kan du köpa den (länk till Adtraction)!

13. Vacker skärm i vikt papper

Origami bordslampa från By On ger ett varmt och behagligt ljus. En perfekt ersättare av julstjärnan i sovrumsfönstret. Här kan du köpa den (länk till Tradedoubler.com)!

14. Grönt glas som ger mysigt ljus

En härlig bordslampa från Ittala. Formgiven av Magnus Pettersen som är specialist på industriell lyx. Här kan du köpa den (länk till Adtraction)!

15. Tulpanformad bordslampa

En enkel fönsterlampa som ger ett mysigt ljus till hemmet. Tulip från Globen Lightning passar perfekt på byrån i hallen. Här kan du köpa den (länk till Adtraction)!

16. Knallgul designlampa

Denna underbara lampa Panthella från Louis Poulsen lyser upp ditt hem med sin knalliga färg. Med denna lampa ger du hemmet vårkänslor direkt! Här kan du köpa den (länk till Tradedoubler.com)!

17. Vacker träfot

Ludde bordslampa från Watt & veke funkar som ljuskälla lite överallt. I hyllan, fönstret eller på nattygsbordet. Här kan du köpa den (länk till Tradedoubler.com)!

18. Snäckformad lampa i mässing

En underbar lampa från GUBI i mässing. Underbart hantverk som lyser upp ditt hem. Här kan du köpa den (länk till Tradedoubler.com)!

19. Globen i din hylla

Den söta glob med mässingsställ passar perfekt i din hylla eller på fönsterbrädet. Kreativ design från Globen Lightning. Här kan du köpa den (länk till Tradedoubler.com)!

LÄS MER:

5 inredningstrender 2020!

Nya stylingtrenden på Hemnet: Personliga hem