Artikeln innehåller reklamlänkar

17 stilsäkra fåtöljer till vardagsrummet och läshörnan

fåtöljer till vardagsrum och läshörna 2020

En av höstens viktigaste möbler är såklart den mysiga fåtöljen. I läshörnan, intill brasan eller varför inte som ett komplement till soffan? Vi listar 17 snygga köp!
27 juli, 2020

Slå på ljud

 

Nu för tiden finns det fåtöljer för alla smaker – från rena linjer och minimalistisk design till tidlösa designklassiker och färgglada blickfång. En trend som är särskilt tydlig är att allt fler väljer att prioritera komforten högst. Breda fåtöljer med generösa sittdjup är populära oavsett om fåtöljen ska placeras i vardagsrummet eller i en läshörna.

Milda färger är också populära eftersom de står sig väl och smälter in med övrig inredning, samtidigt som det finns färgklickar för den som vill göra ett statement med sin fåtölj. Placera fåtöljen där du trivs allra bäst i hemmet och inred för mysiga stunder såväl i höst som året om!

Vi har spanat in butikernas utbud och listar 17 stilsäkra fåtöljer som finns i butik nu:

1. Fly fåtölj SC1, &Tradition

Fåtöljen Fly SC1, designad av Space Copenhagen, blir en bekväm fåtölj i vardagsrummet. Ryggkuddarna är lösa för att kunna placeras enligt eget önskemål för maximal komfort oavsett sittställning. Fåtöljen har en stomme i massiv ek och klädseln finns i olika färger. Här kan du köpa den (länk till Awin.com).

2. Le Grand Air Loveseat, Decotique

Den här fåtöljen prickar in både komfort och den breda sitsen som spås bli en trendig favorit. Fåtöljen är av loveseat-modell, vilket innebär att två personer får plats att sitta i den tillsammans, samtidigt som den även fungerar för en person om man vill ha gott om plats eller lägga upp benen. Klädseln finns i olika tappningar och är avtagbar för att enkelt kunna tvättas. Här kan du köpa den (länk till Tradedoubler.com).

3. Surabaya fåtölj, Granit

Rottingfåtölj med stomme i svart och flätad, naturfärgad sits samt mjuka dynor i vitt. Fåtöljen ger ett elegant bohemiskt intryck i hemmet och är döpt efter den by i Indonesien där den tillverkats. Här kan du köpa den (länk till Adtraction).

4. Wind fåtölj, Broste Copenhagen

Lyxig fåtölj i mjuk, vattenresistent sammet. Här i färgen Caramel café, men finns i flera olika färger. Formspråket och de rena linjerna passar ihop med flera olika inredningsstilar och fåtöljen har ett generöst sittdjup. Här kan du köpa den (länk till Awin.com).

5. Little Petra, &Tradition

Klassiska och prisbelönta 30-talsfåtöljen Little Petra, formgiven av Viggo Boesen, är ett tidlöst och mycket bekvämt val i hemmet. Fåtöljen finns med olika klädslar, i både tyg och fårskinn. Här kan du köpa den (länk till Adtraction).

6. Beetle Lounge Chair, Gubi

Exklusiv loungefåtölj med rundat ryggstöd som gör den bekväm och inbjudande. Fåtöljen finns i en rad olika tyger och färger att välja bland och metallbenen finns i svart, mässing och svart krom. Här kan du köpa den (länk till Adtraction).

7. Stockholm fåtölj, Soffadirekt

Klassisk fåtölj med retrovibb, träram undertill och generös sittdyna med en sittbredd på 83 centimeter. Finns i flera olika tappningar både vad gäller tyg och färg. Här kan du köpa den (länk till Awin.com).

8. Loafer fåtölj, &Tradition

Lyxig och bekväm sammetsfåtölj designad av Space Copenhagen som ursprungligen togs fram för SAS Royal Hotel i Köpenhamn, men är gjord för att passa i såväl privata som offentliga miljöer. Finns i flera olika färger. Här kan du köpa den (länk till Tradedoubler.com).

9. Loungefåtölj, Åhléns

Stilren loungefåtölj i ek och med sits i pappersrep. Passar i såväl hallen som i vardagsrummet och adderar naturmaterial till inredningen. Här kan du köpa den (länk till Adtraction).

10. Lamino fåtölj, Swedese

Den ikoniska Lamino-fåtöljen är en designklassiker som står sig i hemmet år efter år. Stolen formgavs av Yngve Ekström år 1956 och stommen i fanér mjukas upp av klädseln i fårull som finns i olika utföranden. Fåtöljen är Svanenmärkt och går att kombinera med matchande fotpall. Här kan du köpa den (länk till Tradedoubler.com).

11. About A Lounge AAL83 Soft Duo, Hay

Fåtöljen About A Lounge AAL83 Soft Duo, formgiven av Hee Welling för Hay, finns i flera olika klädslar och har ben i massiv ek som även de finns i olika ytbehandlingar. Fåtöljen ger ett mjukt intryck med sin kviltade framsida och skumfyllning. Här kan du köpa den (länk till Adtraction).

12. Barba, Fogia

Barba är en mysig fåtölj formgiven av Andreas Engesvik för Fogia. De runda formerna, ramen i massiv bok och stoppningen ger en hög komfort och skapar ett inbjudande intryck i såväl vardagsrum som sovrum. Fåtöljen finns både i tyg och läder samt i olika färger. Här kan du köpa den (länk till Adtraction).

13. Hanna fåtölj, Ire

Den stilrena fåtöljen Hanna, gjord i linne med en stomme i ek, är designad av Emma Olbers för svenska Ire. Fåtöljen går att få i flera olika tyger och färger. Här kan du köpa den (länk till Adtraction).

14. Bolzano fåtölj, Jotex

Fåtölj med generöst sittdjup och -bredd i minimalistisk design. Loungefåtöljen har ben och stomme i metall och finns med tyg i gråbrunt, naturvitt samt mörkgrått. Här kan du köpa den (länk till Awin.com).

15. Nakki fåtölj, Woud

Elegant fåtölj som kombinerar komfort och stil i ett. Fåtöljen Nakki är designad av Mika Tolvanen och ger en modern, nordisk känsla i hemmet. Här kan du köpa den (länk till Awin.com).

16. Monaco fåtölj, Soffadirekt

Inbjudande, klassisk fåtölj med fem dunkuddar som ryggstöd och en stor sittdyna. Den avtagbara klädseln är gjord i en mix av bomull och linne och sitter lite löst för en avslappnad känsla. Finns i flera färger. Här kan du köpa den (länk till Awin.com).

17. Lennox fåtölj, Ellos Home

Modern, bred fåtölj med stomme i metall och klädsel i mjuk polyestersammet. Här ovan i den snygga kombinationen mörkblått och svart, finns även i rött och grått. Här kan du köpa den (länk till Ellos).

Läs mer:

Quiz: Hur mycket kan du om designstolar? Testa dig själv!

9 nya snygga soffor som är blivande klassiker

Uppdatera vardagsrummet: 14 snygga sittpuffar