Artikeln innehåller reklamlänkar

17 designmöbler och -lampor som går att fynda på rea just nu

designrea sommaren 2020

Sommarreorna är fortfarande i gång och det går att göra många fynd i år. Vi har spanat in utbudet av designmöbler och -lampor och tipsar om 17 stilsäkra köp!
03 juli, 2020

7 inredningstips från Caroline Winbergs hem
Slå på ljud

 

Att köpa designmöbler är en investering för hemmet. De är välgjorda av gedigna material som håller länge, har en tidlös design som står sig och de har dessutom ett högt andrahandsvärde om man mot förmodan skulle tröttna på dem någon gång.

På sommarens designrea går det att fynda både designlampor och -möbler till nedsatt pris, vilket kan vara ett ypperligt tillfälle att göra den där investeringen man gått och tänkt på ett tag, utan att det ska svida allt för mycket i plånboken.

Vi har spanat in utbudet på designreorna – här är 17 designlampor och designmöbler som går att fynda just nu:

1. Bestlite BL9L, Gubi

Lampan Bestlite BL9L är en tidlös designlampa från Gubi som varit en favorit bland många formgivare och var även Winston Churchills val ovanför skrivbordet. Lampan formgavs år 1930 av Robert Dudley Best och har varit i produktion sedan dess. Här kan du fynda den nu (länk till Nordic Nest).

2. Leggera, Cassina

Den stilfulla stolen 646 Leggera designades av Giò Ponti år 1952 och finns i flera olika tappningar, här i ask och med sits av rep. Här kan du fynda den (länk till Nordiska Galleriet).

3. Snö byrå, Asplund

Asplunds populära förvaringsserie Snö av Jonas Bohlin och Thomas Sandell innehåller praktiska och stilsäkra möbler för såväl garderoben som hallen. Här ovan syns byrån A3 i ljusgrått, men byråerna och skåpen finns i olika storlekar och färger och är enkla att matcha sinsemellan. Här kan du fynda dem nu (länk till Svenssons i Lammhult).

4. Bell bordslampa, Tom Dixon

Tom Dixons klassiska bordslampa Bell i stort format, här med högblank finish som ger en exklusiv känsla i hemmet. Lampan är dimbar och ger ett fint sken. Här kan du fynda den nu (länk till Nordic Nest).

5. Round table, Knoll

Eero Saarinen skapade sina berömda bord år 1957 och de har sedan dess blivit några av vår tids främsta designikoner. Round table är ett modernt matbord med hög stilfaktor, pelarfot och toppskiva i marmor. Varje bord har dessutom Eero Saarinens signatur samt Knolls stämpel. Här kan du köpa bordet på rea nu (länk till Nordiska Galleriet).

6. CH24 Y-stolen, Carl Hansen

Designklassikern CH24, som även kallas för The Wishbone Chair, är en av Hans J. Wegners mest hyllade stolar. Här ovan i stilrent svartlackad ek med sits av natursnöre. Här kan du fynda den (länk till Nordiska Galleriet).

7. TS Coffee Table, Gubi

Exklusivt soffbord med toppskiva i grön marmor och dekorativt underrede i mässing från Gubi. Bordet är designat av GamFratesi och togs ursprungligen fram för restaurangen The Standard i Köpenhamn. Här kan du fynda bordet nu (länk till Nordiska Galleriet).

8. Flowerpot, &Tradition

Designklassikern Flowerpot, formgiven av ikonen Verner Panton år 1969, här i gråbeige och en storlek större som ger gott om ljus. Finns i flera färger. Här kan du fynda den (länk till Nordic Nest).

9. Double soffbord 907B, Artek

Stilrena soffbordet 907B formgavs av Alvar Aalto år 1933 för Artek. Bordet har en praktisk hylla, ett tidlöst formspråk och passar i både vardagsrum och hall. Bordet ovan har en klarlackad bas i björk och en svartlackad toppskiva. Här kan du fynda bordet (länk till Nordiska Galleriet).

10. Carrie lampa, Menu

Stilren, bärbar lampa från Norm Architects och danska Menu. LED-lampan är uppladdningsbar och går att använda både inne och ute. Här kan du fynda den (länk till Nordic Nest).

11. C-Chair, Gubi

En designikon som formgavs av Marcel Gascones år 1947 och sedan dess har blivit en modern klassiker i många hem. Praktisk, kraftfull, men samtidigt elegant, den här stolen håller hög kvalitet i inredningen och är gjord i ek och rotting. Här kan du fynda den (länk till Nordiska Galleriet).

12. Flash Table, Tom Dixon

Flash Table är en serie eleganta sidobord designade av Tom Dixon. Sidoborden har mässingsfärgade ben i järn och en toppskiva i svart spegelglas. Här ovan syns det rektangulära bordet, i serien finns även ett runt och stort, kvadratiskt bord. Här kan du fynda bordet (länk till Nordiska Galleriet).

13. Leimu bordslampa, Iittala

En modern designfavorit från finska Iittala. Den här lampan är designad av Magnus Pettersen och är gjord i munblåst glas av finska glasblåsare. Lampan ger ett behagligt sken och passar ihop med flera olika inredningsstilar. Lampan syns här ovan i grått, men finns i flera olika färger och storlekar. Här kan du fynda den (länk till Nordic Nest).

14. NoNo table, Menu

Soffbord formgivet av Note Design Studio och Norm Architects för danska Menu. Bordet är ett lätt och elegant val i vardagsrummet, samtidigt som det är stabilt och tillverkat i massivt glas. Här kan du fynda det (länk till Nordiska Galleriet).

15. Night Owl, Fritz Hansen

Bordslampan Night Owl, designad av Nicholai Wiig Hansen för Fritz Hansen, är en minimalistisk ljuskälla som finns i flera olika utföranden. Här ovan syns den med fot i askträ och skärm i vitt. Lampan ger ett fint, mjukt sken och passar i hemmets alla rum. Här kan du fynda den (länk till Nordic Nest).

16. Bänk 153A, Artek

Bänken 153A designades av Alvar Aalto år 1945 och är ett lika stilsäkert och praktiskt val än i dag. Bänken är gjord i svartlackad björk och kan agera sitt- och avlastningsplats i hemmets alla rum. Här kan du fynda den (länk till Nordiska Galleriet).

17. AJ golvlampa, Louis Poulsen

Den klassiska golvlampan AJ designades av Arne Jacobsen inför nyöppningen av SAS Royal Hotel i Köpenhamn år 1960. Lampan har sedan dess blivit en designikon med sitt direkta, behagliga ljus och karakteristiska profil. Golvlampan finns i en uppsjö av olika färger. Här kan du fynda den på rea (länk till Nordic Nest).

Läs mer:

Testa dig själv i vårt quiz! Hur mycket kan du om designlampor?

11 klassiska och snygga designstolar till matplatsen